Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Ponosan na zajedništvo

Prvi čovjek hrvatskog nogometa u Dnevniku Nove TV otkrio da ima posebne rituale uoči utakmica

Reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić razgovarao je s Marijanom Kustićem, predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić u Dnevniku Nove TV osvrnuo se na dosadašnji tijek Svjetskog prvenstva iz perspektive prvog čovjeka hrvatskog nogometa.

Reporter Saša Lugonjić upitao je Kustića koliko hrvatskih navijača očekuje na utakmici Japan - Hrvatska.

"Što se tiče samih gledatelja, teško je procijeniti koliko će ih biti, ali mislimo negdje oko 2000 da bi ih moglo biti."

Izbornik Zlatko Dalić je rekao da mu je žao što je ovo SP daleko i što nema onog pravog navijačkog štimunga. Nedostaje li to i Kustiću?

"Definitivno nedostaje, sjetimo se samo utakmice u Beču gdje je bilo 25-30 tisuća hrvatskih navijača koji su bili uz reprezentaciju. Iskoristio bih priliku da zahvalim svim hrvatskim navijačima koji su i doma uz televiziju i ovdje u Katru, tu se vidi jedno veliko zajedništvo."

Kako Kustić gleda na dosadašnja ostvarenja Vatrenih?

"Naš cilj je bio prolazak skupine, to smo i ostvarili, a sad dalje kako Bog da. Vjerujemo u naš stožer i izbornika Dalića, vjerujte mi da ne znam je li ikad bilo toliko zajedništvo koje krasi tu reprezentaciju."

"Pogledajte samo Njemačku, drugo SP zaredom ispala u grupi"

Bi li prije početka Svjetskog prvenstva prihvatio scenarij u kojem Hrvatska u osmini finala igra s Japanom?

"Naravno da bih prihvatio. Pogledajte samo koje zemlje nisu prošle u osminu finala, jedna Njemačka ima više nogometaša nego Hrvatska stanovnika, a evo drugi put zaredom nisu prošli skupinu. Vjerujem u igrače, da budu 100 posto spremni, da ćemo ići dalje."

U nešto ležernijem dijelu razgovora, Lugonjić je upitao Kustić je li možda praznovjeran.

"Znaju svi da imam rituale. Idem s igračima, odijelo mi točno mora biti, košulja, zna se gdje sjedim na treningu. Izbjegavam se voziti autom, volim biti tu, zahvaljujem se i vašoj kući i svim medijima koji prate ovo natjecanje."

Kustić je za kraj prokomentirao kapetana Luku Modrića.

"Ja sam uvijek optimist, vjerujem da će Luka poslije Svjetskog prvenstva još dugo biti s nama i uveseljavati nas", zaključio je predsjednik HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider