Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Dobra lekcija

Kapetan Brazila otkrio kako su ih motivirale riječi srpskog izbornika: "Danas sve stigne do vas"

Thiago Silva, kapetan Brazila, kritizirao je izbornika Srbije Dragana Stojkovića.

Thiago Silva (Foto: Afp)

Pobjedom protiv Srbije (2:0) nogometaši Brazila otvorili su nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru. Pružili su sjajnu predstavu, osvojili velika tri boda, ali i ostavili srpske nogometaše bez udarca u okvir vrata.

"Igrat će s četvoricom napadača? Imaju li onu oupće braniča", rekao je srpski izbornik Dragan Stojković u najavi utakmice, što je, čini se, žestoko razljutilo brazilskog kapetana Thiaga Silvu:

"To nije bilo lijepo, to je nedostatak poštovanja. Brazilski braniči imaju veliku povijest. Imam je Marquinhos, Danilo, Alex Sandro, golman Allison, ali i ja. Mislim da je trebao prikupiti više informacija o svojim protivnicima", kazao je ogorčeni branič kojem se ni najmanje nije svidjela šala srpskog izbornika.

Neymar protiv Srbije Neymar urlao na Srbe: Objavljene i fotografije njegova gležnja, stvarno izgleda ružno divider

"Danas sve stigne do vas. Možda to ne želiš pratiti, ali sve saznaš. Uđeš na Instagram i sve vidiš. Ne volim puno pričati o protivnicima, sve ih poštujemo, a Srbiji nismo dopustili niti jednu priliku. Nadam se da će sljedećih nekoliko puta malo bolje proučiti našu momčad i imati više poštovanja u svojim istupima."

Lekcija za kanadskog izbornika?

Mogla bi to biti i dobra lekcija kanadskom izborniku Johnu Herdmanu, koji je nakon poraza od Belgije (1:2) rekao svojim igračima da će sje*ati Hrvatsku, što se nije svidjelo baš svima...

Ekipa Nove TV bila je na konferenciji kanadske nogometne reprezentacije, a tu su priliku iskoristili i postavili pitanje kanadskom izborniku o spornoj izjavi:

"Da, rekao sam to. Gledajte, takve stvari govorite u strastvenim trenucima kako biste pokušali nadahnuti svoju ekipu. Kad sam dobio pitanje što sam rekao kad sam bio među igračima, iskreno sam odgovorio'', rekao je Herdman pa dodao:

Richarlison i Neymar VIDEO Srpski navijači vrijeđali Neymara kod kornera, a on im je na sjajan način odgovorio divider

''Nije tu baš bilo poštovanja za hrvatski narod i hrvatsku reprezentaciju. Dobro razumijem gdje se mi nalazimo na svjetskoj pozornici, ali došli smo na višu razinu i pokušavam uvjeriti svoje igrače da budu neustrašivi i da pokažu sve što znaju.''

Ipak, za kraj je rekao da nije htio iskazati nepoštovanje prema Hrvatskoj.

Vatreni u pripremama za Kanadu

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider