Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
NEUGODNO IZNENAĐENJE

Joško Gvardiol pokraden za zasluženu nagradu, otišla je u ruke Argentincu

Enzo Fernandez proglašen je najboljim mladim igračem Svjetskog prvenstva.

Joško Gvardiol (Foto: Afp)

Nažalost, Joško Gvardiol ostao je bez nagrade za koju smo svi bili uvjereni da će je dobiti - za najboljeg mladog igrača Svjetskog prvenstva u Katru.

Činilo se da je Joško ima "u džepu"

Naš stoper bio je jedan od dvaju glavnih kandidata za tu nagradu, a nakon sjajnog nastupa u utakmici za treće mjesto vjerovalo se kako onaj drugi, Argentinac Enzo Fernandez, mora u finalu napraviti nešto posebno da bi našem nogometašu tu nagradu oduzeo.

Iako veznjak Benfice to nije učinio, ipak mu je nakon finalne utakmice dodijeljena nagrada, čime se pridružio Emilianu Martinezu, koji je proglašen za najboljeg vratara, te Lionelu Messiju, zlatnoj lopti natjecanja.

Fernandez je u prve dvije utakmice prvenstva zaigrao nakon ulaska s klupe, dok je nakon toga postao prvotimac. Upisao je jedan pogodak, protiv Meksika, te asistenciju protiv Poljske, u oba slučaja još u grupnoj fazi natjecanja.

Kakvo nevjerojatno društvo

Argentinac je tako ušao u probrano društvo osvojivši nagradu koja se dijeli od 1958. godine i Svjetskog prvenstva u Švedskoj, kad ju je osvojio tada 17-godišnji Pele.

Osim Pelea, do danas su tu nagradu redom osvajali Florian Albert, Franz Beckenbauer, Teofilo Cubillas, Wladyslaz Žmuda, Antonio Cabrini, Manuel Amoros, Enzo Scifo te Robert Prosinečki 1990. godine. Nakon Velikog Žutog nagradu su još osvajali Marc Overmars, Michael Owen, Landon Donovan, Lukas Podolski, Thomas Müller, Paul Pogba te Kylian Mbappe 2018. godine u Rusiji.

Kakvo nevjerojatno društvo i velika je šteta da našeg Gvardiola ne vidimo među tim imenima, posebno jer smo uvjereni da je to apsolutno zaslužio.

No Joško je mlad i bit će za njega priznanja, nagrada i trofeja. Uostalom, već sad ima svjetsku broncu, u koju je ugradio izuzetno puno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider