Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
drugi najmlađi

Josip Šutalo: Dinamov dragulj i važan igrač Zlatka Dalića u Katru

Josip Šutalo veliki je dobitak Vatrenih i važna karika na Svjetskom prvenstvu.

Galerija Ivica Ivušić, Josip Šutalo i Martin Erlić

Josip Šutalo s 20 godina ide na svoje prvo Svjetsko prvenstvo. Mladić rođen u Čapljini drugi je najmlađi u sastavu reprezentacije u Katru. Najmlađi je Luka Sučić.

Josip Šutalo: Biografija

Šutalo je produkt sjajne Dinamove škole koja je proizvela velika imena hrvatskog nogometa, a on bi mogao srušiti sve rekorde izlaznog transfera. Trenutačno je s 18 milijuna eura najskuplji igrač SuperSport Prve HNL.

Mladi stoper bio je jednu sezonu na posudbi u Istri 1961, a onda su u Dinamu shvatili da imaju velikog dragulja i odlučili su ga vratiti u momčad. Danas je nezamjenjiv u sastavu Modrih i jedan od najboljih mladih stopera Europe.

Josip Šutalo: Godine, visina, klubovi

  • Rođen: 28. veljače 2002.
  • Visina: 190 cm.
  • Klubovi: Neretva Metković, Istra 1961, Dinamo

Šutalo je sa samo 20 godina skupio dosta iskustva u seniorskom nogometu. Igrao je odlično u Ligi prvaka, a poziv u reprezentaciju dobio je zajedno s Martinom Erlićem u lipnju ove godine.

Ivica Ivušić, Josip Šutalo i Martin Erlić Ivica Ivušić, Josip Šutalo i Martin Erlić (Foto: Afp)

Josip Šutalo i Martin Erlić zajedno su odigrali tri vrhunske utakmice i oduševili i najveće kritičare. Pokazali su da mogu protiv najjačih jer zvijezde Danske i Francuske ništa nisu mogle.

Dinamo je već dobio dosta ponuda za svog mladog stopera, koji bi možda i mogao uskoro napustiti Maksimir. Ipak se već dokazao na velikoj sceni, a to vlasnici bogatih klubova ne mogu propustiti.

VIDEO Josip Šutalo o pobjedi protiv Danske

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider