Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
hrvatski dragulj

Luka Sučić: Austrijski poklon Hrvatskoj od 20 milijuna eurra

Luka Sučić s 20 godina putuje na svoje prvo Svjetsko prvenstvo.

Galerija Luka Sučić protiv Bayerna Ivan Rakitić i Luka Sučić Stanišić, Sučić, Modrić i Kramarić nakon pobjede na Saint Denisu

Luka Sučić s 20 godina putuje na svoje prvo Svjetsko nogometno prvenstvo. Dečko rođen u Linzu u reprezentaciju je došao prošle godine i odmah postao veliki hit.

Luka Sučić: Biografija

Sučić je jako mlad veznjak, a cijeli život je proveo u Austriji gdje je i napravio prve nogometne korake. U Austriji ima status zvijezde, kod nas je kapetan mlade reprezentacije, a sada je dobio i poziv Zlatka Dalića za Katar.

Sučić ima sreće što je relativno rano debitirao za Vatrene, s 19 godina je dobio pet minuta protiv Slovačke, kasnije je još dobio ukupno 12 minuta u dva dvoboja protiv Francuske, no ipak premalo da se približi i predstavi hrvatskim navijačima.

 

Pravu priliku u dresu Vatrenih još uvijek čeka, a trebalo mu je ono što su, primjerice, Martin Erlić i Josip Šutalo napravili u A reprezentaciji. Već su u prvom nastupu otklonili sve dvojbe. Sučić je to dobio kroz utakmice protiv Dinama. Ipak su Hrvati svjetski prvaci u kritiziranju. Ako se ne dokažeš pred svojima, teško će ti biti dalje, makar ti stranci tepali da si novi Messi... No, on je uspio.

Luka Sučić: Godine, visina, klubovi

  • Rođen: 8. rujna 2002.
  • Visina: 185 cm.
  • Klubovi: Liefering i Red Bull Salzburg

Hrvatska je Sučića dobila doslovno preko noći. Za njega je prije malo više od godinu dana u široj javnosti malo tko čuo. Pričalo se tu i tamo da postoji jedan mali koji igra za Red Bull Salzburg koji bi možda mogao biti dobar, nastupao je za mlade kategorije hrvatske reprezentacije, no onda je stigao poziv Austrije, pa je i Zlatko Dalić uspješno reagirao i uputio mu poziv.

Sučić je jedan od rijetkih hrvatskih reprezentativaca kojeg nije stvorila nogometna škola Dinama ili Hajduka, on je proizvod austrijskog nogometa i sjajne škole Salzburga.

VIDEO Razgovor s Lukom Sučićem

Bez problema je mogao biti kapetan Austrije u budućnosti, postao bi najbolji igrač tamošnje reprezentacije, možda kroz karijeru stekao status njihove legende, a on je odabrao svoju zemlju.

Sučić nikada nije skrivao da mu je Austrija baš sve pružila u životu, ali ovako je govorio nakon ostvarenja sna.

"O tome nikad nije bilo dvojbe, želio sam igrati za Hrvatsku. Austrija je pritiskala non-stop, ali nisu imali šanse", sa smiješkom je poručio Luka nakon poziva u reprezentaciju Hrvatske.

Sučić vrijedi 20 milijuna eura prema Transfermarktu, a njegova cijena mogla bi i narasti nakon prvenstva.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider