Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Navijači stižu sa svih strana

Gužve u Dohi, Hrvatima "pozlilo" u mjenjačnicama: Evo kakve su cijene i može li se očekivati kaos!

Kako se bliži početak Svjetskog prvenstva tako rastu gužve u Dohi, a vrhunac još nije ni blizu...

Brazilske navijačice i navijači (Foto: GOL.hr)

Sinoć se u Dohi osjetila povećana gužva. Počeli su i lagani problemi. Mala anegdota tome će posvjedočiti. Konačno smo sreli nekoliko grupica hrvatskih navijača.

Eden Hazard FOTO Eden Hazard izazvao ljutnju i podsmijehe belgijske javnosti: ''Kako će ovakav na Svjetsko prvenstvo?!'' divider

U mjenjačnici u velikom shopping centru u središtu grada sreli smo trojicu Hrvata, koji žive i rade u Njemačkoj.

„Čekamo u redu već pola sata, a red se ne pomiče. Ne znamo što se događa“, kazivali su mi već pomalo umorni od puta i šetnje po gradu.

Velike gužve u mjenjačnicama

Taman kada smo se došli do cilja, odnosno šaltera, saznali smo da više nema keša.

„Nisu se sjetili reći ljudima da su blagajne prazne, nego to saznate tek kada dođete do blagajne“, kazivali su nam hrvatski navijači koji su iskazali veliko strpljenje.

No ni tu nije bio kraj. U sljedećoj mjenjačnici u istom centru tek na blagajni shvatite da ne primaju eure, a u trećoj je vladala potpuna zbrka. Službenici su se potpuno zbunili, valjda nisu navikli na takvu gužvu, a sve je to ništa što će biti sljedećih nekoliko dana.

gol expired Nevjerojatna životna priča o igraču iz Istre koji je postao svjetski prvak 1950. godine divider

Uglavnom, ono što bi trebala biti rutinska operacija, kao što je mijenjanje eura ili dolara u domaću valutu, oteglo se na nekih dva i pol sata.

Stoga svima koji stižu u Dohu preporučujem da pronađu manje mjenjačnice u gradu i da ne idu u velike centre. Tamo je golema gužva jer pristižu navijači sa svih strana svijeta, a gdje će nego u središte zbivanja.

Cijene variraju, mogu se naći pristupačniji restorani

Ako ste se odlučili doći u Katar, zacijelo vam je jasno da nećete proći jeftino. Rial je otprilike dva puta jači od kune. Dakle, sto riala je dvjesto kuna. Jasno, cijene nisu iste svugdje. Ako jedete i pijete po ekskluzivnijim hotelima, to ćete i papreno platiti.

Pivo možete popiti u svim boljim hotelima, koji obično na zadnjim katovima imaju barove i restorane. Tu se piva kreće između 40 i 60 riala. Doručak će vas izaći 150-200 riala.

Max Verstappen Verstappenu nova pole pozicija: Vettel sjajan u kvalifikacijama za kraj velike karijere divider

U solidnijim restoranima cijene su ipak prihvatljivije. Tako ćete u dobrom grčkom restoranu Cultural Village platiti slasni janjeći but 109 riala, fino mariniranu piletinu 89, a cappuccino 28.

U starom dijelu grada, na popularnom bazaru, u finom azerbajdžanskom restoranu ukusnu piletinu s rižom i povrćem te tri bezalkoholna pića platili smo oko 130 riala. To je cijena na razini zapadnoeuropskih. Teško da i u centru Zagrebu možete proći puno bolje. Dakle, sve ovisi gdje tražite i što želite.

Brazilke u Dohi

Prednost je Dohe ovih dana da vam se može posrećiti pa da se,primjerice, upoznate s brazilskim navijačicama i popijete koje piće na terasi. Na našu dosjetku da smo konačno naletjeli na prave Brazilce, reagirali su s odobravnjem.

"Stiže nas još jako puno, idemo po šesti naslov prvaka svijeta. Hrvatska je dobra, pogotovo nam se sviđa otkako je pobijedila Argentinu, ali ipak ne može protiv Brazila ", kazali su nam i zapjevali.

"E, to ćemo još vidjeti", odgovorio sam i mahnuo na pozdrav.

Ni taksi nije bitno skuplji nego u Zagrebu. Preko aplikacija cijene su otprilike podjednake, sve ovisi u koje vrijeme zovete taksi. Mnogi se pitaju hoće li cijene skočiti u sljedećih nekoliko dana kada nahrupe navijači sa svih strana svijeta?

Osim taksija, cijene neće rasti

Taksiji vjerojatno hoće, zna se kako se formira cijena, ponuda i potražnja. Za ostale cijene sumnjamo da će bitnije rasti. Domaći ljudi s kojima smo pričali kažu nam da je državna preporuka da se cijene ne podižu.

Što se tiče mogućih gužvi, logično je da ih bude. Bilo bi ih svugdje, pogotovo ako bi se prvenstvo odigravalo u jednom gradu.

Uglavnom, zasad nema naznaka da će se sve pretvoriti u kaos, kao što neki predviđaju. Nadajmo se da su organizatori sve unaprijed ukalkulirali i predvidjeli. Infrastruktura je fantastičnu, tu ne bi trebalo ništa štekati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider