Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Legendarni prvak svijeta

Ekskluzivno: Gianluca Zambrotta za Dnevnik Nove TV o Bobanu, Modriću i mogu li Vatreni ponoviti Rusiju

Gianluca Zambrotta, neizostavni član generacije Italije koja je 2006. postala prvak svijeta, prokomentirao je u razgovoru za Dnevnik Nove TV Zvonimira Bobana, Luku Modrića i hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Kada vas UEFA pozove na svoj važan događaj, onda znate da pripadate nogometnoj eliti. A kao jednog od trofejnih bivših talijanskih nogometaša, upitali smo Gianlucu Zambrottu zna li kako je u karijeri prolazio protiv Hrvatske.

"Postavili ste mi dobro pitanje", započeo je dobro raspoloženi Zambrotta razgovor za Dnevnik Nove TV.

Imate dva poraza i jedan remi, podsjetili smo ga.

"Suprotstaviti se Hrvatskoj je uvijek bilo teško. Posebno u tim godinama kada su imali odlične igrače, a mnogi od njih su došli igrati u Italiju tako da smo jako dobro poznavali hrvatske nogometaše."

Zambrotta je tijekom 2000-ih smatran jednim od najboljih bekova svijeta koji je jednako kvalitetno igrao i na lijevoj i na desnoj strani. Zato je ukupno 13 sezona igrao za velikane poput Juventusa, Barcelona i Milana. U bogatoj karijeri osvojio je osam velikih trofeja od kojih izdvajamo tri naslova prvaka Italije te, naravno, Svjetsko prvenstvo osvojeno 2006. godine.

"Zvone Boban je bio ikona, izvanserijski igrač"

A od hrvatskih nogometaša izdvojio je jednog.

"Onaj koji mi odmah pada na pamet je prava ikona, Zvonimir 'Zorro' Boban koji je bio izvanserijski igrač. Uvijek ga se sjetim sa zadovoljstvom jer je bio fantastičan, ne samo u reprezentaciji već i u Italiji."

O Bobanovom nasljedniku u Vatrenima, Zambrotta teško uopće može razabrati riječi.

"Što se može reći o Luki Modriću? I on je veliki igrač, veliki talent s velikom osobnošću. Uspio je ući u povijest Real Madrida, osvojio je Zlatnu loptu... Što se može reći? Velik je igrač."

"Hrvatska ima temelje da bude dobra kao u Rusiji"

A evo što legendarni talijanski reprezentativac misli mogu li Modrić i društvo u Kataru ponoviti Rusiju.

"Postoji mogućnost da Hrvatska bude dobra kao i u Rusiji. Jasno je da se radi o zahtjevnom natjecanju koje je zaista posebno, ali Hrvatska sigurno ima temelje da ostvari dobre rezultate", zaključio je Zambrotta.

A mi se s tim mišljenjem može samo drage volje složiti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider