Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Idemo po pobjedu i prolaz

Dojmovi iz Dohe nakon posljednjeg treninga Vatrenih: Kramarić i Livaja zabetonirali svoje pozicije

Reporter Saša Lugonjić javio se u Dnevnik Nove TV s posljednjim dojmovima iz Katra večer uoči utakmice Hrvatska - Belgija.

Izbornik Zlatko Dalić je rekao da nema potrebe bilo što mijenjati, ostavio je otvorenim da vidi kako će proći večernji trening i trening je prošao bez ikakvih problema, bez ozljeda. Svi su na raspolaganju za utakmicu Hrvatska - Belgija i mislim da je vrlo izgledno da ćemo vidjeti istu onu 11-oricu koja je donijela veliku pobjedu protiv Kanade.

Uoči te utakmice najviše su se potencirale pozicije desnog krila i napadača, ali sjajnim prezentacijama u tom dvoboju Andrej Kramarić i Marko Livaja su čvrsto prigrlili te pozicije.

Hrvatsku očekuje sigurno najteži ispit na ovom Svjetskom prvenstvu jer Belgija će biti pojačana za Romelua Lukakua. On je bio ozlijeđen, imao je problema, participirao je samo 10-ak minuta na utakmici protiv Maroka, ali protiv Hrvatske će imati sigurno značajniju ulogu, možda čak i jedno cijelo poluvrijeme. Naši se u svakom slučaju pripremaju kao da će igrati.

Hrvatska će u četvrtak pokušati izboriti svoj šesti nastup u nokaut fazi nekog velikog natjecanja, a zanimljivo je da je od dosadašnjih pet u čak četiri navrata prolaz skupine osigurala prije posljednjeg kola grupne faze.

Povijest nam nije sklona kada u posljednjoj utakmici moramo rješavati pitanje prolaska skupine, još tamo od Svjetskog prvenstva 2002. kad smo izgubili od Ekvadora, a jedini happy-end bio je lani protiv Škotske na Europskom prvenstvu.

Vjerujem da ste pročitali posljednjih dana puno toga o reprezentaciji Belgije. U svakom slučaju, težak je zadatak i pred Vatrenima i pred Crvenim vragovima jer nakon ždrijeba vjerojatno smo se i mi i oni nadali da će ova utakmica odlučivati o tome tko će kao prvi, a tko kao drugi proći dalje. Međutim, Marokanci su imali drugačije planove, planove koji će se, nadamo se, Belgijancima obiti o glavu.

Tablice omogućuje Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider