Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Invazija navijača Maroka

Snimatelj Nove TV završio u bizarnoj situaciji zbog mikrofona: Iznenadilo ga pitanje zaštitara

U Katar su stigli brojni navijači, neki, vidimo, stižu i večeras, no ono što smo dosad najviše mogli čuti o ovom Svjetskom prvenstvu svedeno je pod nazivnik - katastrofalna organizacija.

Pred nogometašima Hrvatske i Maroka susret je 1. kola skupine F Svjetskog prvenstva u Dohi, koji se igra sutra od 11 sati.

Reporter Vlado Boban javio se za Dnevnik Nove TV iz katarske prijestolnice i podijelio dojmove o nelogičnoj organizaciji Svjetskog prvenstva.

"Ne bih možda rekao da je organizacija skroz katastrofalna, ali bih rekao da je prilično nelogična", kazao je Boban te istaknuo brojne primjere.

Kaže da je danas otišao prošetati od hotela do stadiona na kojem se igrala utakmica između Meksika i Poljske te da je na svakih deset-dvadeset metara vidio grupu od 5-6 redara koji ne rade ništa. Pitao ih je što to oni točno osiguravaju, na što su mu odgovorili: "Ne znamo ni mi."

"Katarci žele odaslati sliku u svijet da sve drže pod kontrolom, da je sve sigurno, ali kad u grad od dva milijuna stanovnika dođe milijun navijača, to je onda ogroman sigurnosni problem", kazao je Boban i dodao da teško drže stvari pod kontrolom, dok istovremeno sve žele silno provjeriti.

Steve Nzonzi Upoznajte katarsku ligu: Posljednje utočište nogometnih asova, a jedan je igrao finale protiv Vatrenih divider

Kao još jednu od nelogičnosti Boban spominje postupak mijenjanja novca.

"Išli smo promijeniti 100 eura u mjenjačnici. Pa to traje 30 minuta, skeniraju se svi dokumenti, putovnice, lice, odradite mini intervju dok promijenite novce", prepričava.

"Nešto prođe, nešto ne prođe"

Osvrnuo se i na situaciju u kojoj je snimatelj Nove TV došao na konferenciju za medije, nakon čega su mu iz osiguranja izvadili mikrofone i pitali: "Što je to?"

Nizozemska - Senegal FOTO Katarci se hvale rasprodanim stadionom, a pogledajte kako izgledaju tribine divider

Slične bizarnosti dočekale su ih i na trening-kampu najvećeg lokalnog kluba. "Svima njima slali smo mailove da dođemo snimati trening i njihove igrače. Nitko ništa nije odgovorio. Na kraju smo preko neke veze došli tamo, banuli na trening i rekli njihovu glavnom šeiku da želimo snimati njihovu najveću zvijezdu. On nas je odmjerio kao na tržnici i rekao 'Hajde, može, evo vam ga na 10 minuta, sviđa mi se.'

Valjda tako stvari ovdje funkcioniraju. Nešto prođe, nešto ne prođe, kako im se svidite."

Boban zaključuje kako Katarcima jednostavno nedostaje iskustva u organiziranju velikih svjetskih priredbi.

Maroko će imati snažnu podršku navijača

Što se pak tiče sutrašnjeg dvoboja Hrvatske i Maroka, može se reći da će afrička reprezentacija imati i više nego snažnu podršku navijača. Očekuje se više od 40 tisuća navijača, ali nadamo se da će Modrić i društvo utišati glasnu družinu.

Senzacionalna pobjeda Saudijske Arabije dala je krila marokanskoj nogometnoj reprezentaciji, koja na raspolaganju ima niz sjajnih pojedinaca, ali Vatreni uvjerljivo odnose pobjedu u veznom redu.

Malo tko ima na raspolaganju tri veznjaka svjetske klase poput Modrića, Kovačića i Brozovića...

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider