Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Sve na prodaju

Elf gurnuo Adidas u ogromne probleme: Gube milijune zbog neuspjeha na Svjetskom prvenstvu?!

Adidas je stavio na popust dresove njemačke nogometne reprezentacije nakon ispadanja u grupi.

Njemački igrači (Foto: Afp)

Dan nakon ispadanja njemačke nogometne reprezentacije već nakon natjecanja u skupini na Svjetskom prvenstvu u Katru, proizvođač opreme Adidas, koji je njezin sponzor, na svojoj je internetskoj stranici spustio cijene njemačkih dresova za 50 posto.

gol expired Hrvatska postava i taktički manevar za Japan: Što bi Dalić mogao promijeniti i koja je ideja? divider

Adidas se našao u problemu jer je od sedam reprezentacija koje nose njegove dresove plasman u osminu finala izborilo njih samo tri, a uspjeh reprezentacija uvelike utječe na prodaju dresova i ostale opreme.

Uoči SP-a u Adidasu su računali kako će zaraditi ukupno oko 400 milijuna eura od prodaje dresova i ostale opreme tijekom natjecanja, no rano ispadanje Njemačke uvelike je ugrozilo tu računicu.

gol expired Jakirović na predstavljanju: ''Rijeka uvijek mora biti u vrhu HNL-a, najveći problem je fizička spremnost igrača'' divider

"Iako nas je ispadanje Njemačke jako pogodilo, profitiramo od međunarodnog entuzijazma", izjavio je glasnogovornik Adidasa.

gol expired U Šibeniku vlada euforija, masovno porasla prodaja dresova Marka Livaje divider

Za razliku od Adidasa, američki Nike ima mnogo više razloga za zadovoljstvo jer će u osmini finala imati čak devet reprezentacija koje nosie njegovu opremu, a među njima je i Hrvatska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider