Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretno Profa!

Jakirović na predstavljanju: ''Rijeka uvijek mora biti u vrhu HNL-a, najveći problem je fizička spremnost igrača''

Sergej Jakirović danas je predstavljen kao novi trener NK Rijeke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka uvijek mora biti među četiri najbolje hrvatske nogometne momčadi, rekao je Sergej Jakirović, novi trener prvoligaša s Rujevice na službenom predstavljanju.

Rijeka je trenutačno najveće razočarenje HNL-a te se nalazi na osmom mjestu ljestvice. Zbog loših rezultata na kraju prvog dijela sezone klub je morao napustiti talijanski stručnjak Serse Cosmi.

gol expired U Šibeniku vlada euforija, masovno porasla prodaja dresova Marka Livaje divider

Čelni ljudi Rijeke rješenje su pronašli u 45-godišnjem strategu koji je u posljednje vrijeme radio dobar posao u Hrvatskom športskom klubu Zrinjski, najboljem klubu trenutačno bosansko-hercegovačke Premijer lige.

''Kada se pojavila ponuda prilično brzo sam sve dogovorio. Zadovoljan sam zbog dolaska u Rijeku i za mene je ovo veliki sportski izazov. Došao sam u Rijeku napraviti dobar posao jer ovaj klub to zaslužuje. Osjetio sam da je vrijeme za moj iskorak, a dolazak u Rijeku to apsolutno jest. Privukli su me ciljevi koje klub ima i iskreno rečeno ne volim zonu komfora, već suprotno. Tako se uvijek dolazi do sjajnih stvari'', rekao je Jakirović pa nastavio:

Luis Enrique VIDEO Enrique kaže kako nije znao rezultat druge utakmice, ali pojavila se snimka koja tvrdi suprotno divider

''Uvjeren sam da će se na proljeće gledati nešto drugačija Rijeka. U svakom slučaju puno pozitivnija“, rekao je Jakirović koji je tijekom karijere, u Hrvatskoj, radio u Sesvetama, a potom od 2018. do 2020. godine u prvoligašu Gorici.''

Reprezentativci Španjolske Španjolska pustila utakmicu? Postoje dva čvrsta razloga zbog kojih ta tvrdnja ne drži vodu divider

Mnogi su se začudili kada je Jakirović izabrao Rijeku, u svom Zrinjskom radio je odličan posao, gotovo je ušao u skupinu Konferencijske lige, dijelilo ga je samo nekoliko minuta od povijesnog uspjeha za najstariji hrvatski nogometni klub.

Rijeka je trenutno u katastrofalnoj situaciji, od 2012. nisu bili ovako loše plasirani nakon polusezone.

gol expired Hajduk teško kažnjen za gađanje suca: Zatvara se sjeverna tribina Poljuda divider

''Naravno da nas sve zajedno čeka težak posao. Problemi se znaju i oni se moraju rješavati. Neću gledati u prošlost, ništa se od toga ne može vratiti, već idemo rješavati stvari. Uzroke znamo, a posljedica je loš plasman na ljestvici i slabi rezultati. Već sada znam da je najveći problem Rijeke fizička spremnost igrača koja nikako nije na razini'', dodao je Jakirović.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider