Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Reakcija na prosvjed

Domaćin Igara ispričao se Lei Jugovac, nezinom treneru i HOO-u

Ovim putem upućujem iskrenu ispriku gospođici Lei Jugovac i nacionalnom olimpijskom odboru Hrvatske za loše iskustvo na dan svečanog otvaranja Igara, objavili su.

Lea Jugovac (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

U Misiju Hrvatskog olimpijskog odbora u Pekingu u ponedjeljak je stigao odgovor na prosvjedno pismo upućeno Organizacijskom odboru Igara povodom kompliciranog postupka testiranja na Covid-19 i popratnih aktivnosti uslijed kojih je hrvatska snowboardašica Lea Jugovac izostala sa svečanosti otvaranja Igara 4. veljače, a sutradan ostala i bez olimpijskog nastupa u slopestyleu, priopćio je Hrvatski olimpijski odbor.

U pismu isprike, koje je uputio voditelj servisnog centra NOO-a u Olimpijskom selu Zhangijakou, Hailing Xie, stoji:"Ovim putem upućujem iskrenu ispriku gospođici Lei Jugovac i nacionalnom olimpijskom odboru Hrvatske za loše iskustvo na dan svečanog otvaranja Igara. Žao nam je što je gospođica Jugovac dugo čekala na stadionu, a također i propatila tijekom procesa transporta sa stadiona u Olimpijsko selo. Potpuno smo svjesni da izlazni prijevoz nije bio dobro organiziran zbog čega je morala dugo čekati, a izlazak iznimno velikog broja sudionika rezultirao je kaotičnom situacijom i kašnjenjem prijevoznog sredstva za nju."

Slovenija olimpijski pobjednik Slovenija u transu: Senzacionalni Sosedi rasturili konkurenciju i uzeli ekipno zlato u skokovima! divider

"Također, ispričavamo joj se i zbog stresa proživljenog uslijed opasne vožnje do željezničke postaje. Organizacijski odbor ZOI Peking 2022. dao je veliku pozornost njezinom lošem iskustvu i sanira poremećaje u organizaciji prijevoza kako se ova situacija više ne bi ponovila. Dopredsjednica OO-a ZOI Peking 2022. Han Zirong također izražava suosjećajnost i šalje ispriku. Na njezin zahtjev, glavni direktor operativnog tima Olimpijskog sela Zhangijakou, Jia Kai, sastat će se s gospođicom Leom Jugovac i još jednom joj se iskreno ispričati u ime Organizacijskog odbora Igara.“

Vrlo brzo nakon prispijeća pisma, čin isprike dogodio se i uživo - Lea Jugovac i njezin trener Darko Bilen bili su na prijamu kod vodećih dužnosnika Olimpijskog sela Zhangijakou, koji su im, uz usmenu ispriku, uručili i prigodne darove domaćina.

Kanadske hokejašice s maskama Bizarne scene na Igrama: Nisu htjele igrati bez maski, Ruskinje ih usred utakmice skinule divider

Evo kako je Lea Jugovac sažela dojmove s tog prijama: "Kroz kratki razgovor ispričali su se u ime organizatora i cijelog osoblja za moj slučaj. Kao što znate radilo se o testiranju radi potvrde graničnog pozitivnog testa kojeg sam dobila 4. veljače, a zbog procedure koja je predugo potrajala, propustila sam i nastup. Osim isprike, naveli su i da temeljem ove pogreške dodatno nastoje ubrzati proces dobivanja PCR rezultata kojim se jednom dnevno moraju testirati svi sportaši i osoblje. Bilo mi je drago primiti ispriku. Iako ona ne mijenja moju situaciju i propušteno natjecanje, potvrđuje da su organizatori doista počinili propust i da su toga svjesni.

Naravno, predstavnici organizatora Igara poželjeli su Lei i puno uspjeha u nastavku olimpijskih nastupa: "Uz prigodne poklone, zaželjeli su mi sreću i uspjeh u nastupu 14. veljače i ponudili svu pomoć, ukoliko dođe do ikakvog problema za vrijeme našeg boravka. Nadam da neće biti potrebe i da smo svu lošu sreću za ove Zimske olimpijske igre 'ispucali' ".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider