Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
potpuni kaos

Bizarne scene na Igrama: Nisu htjele igrati bez maski, Ruskinje ih usred utakmice skinule

Kanadske hokejašice na Zimskim olimpijskim igrama 2022. nosile su maske ispod kaciga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica 3. kola hokeja na ledu za žene između Kanade i Ruskog olimpijskog odbora (ROC) na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu odgođena je u ponedjeljak za sat vremena, prije nego što su se igračice vratile na led noseći maske, zbog "sigurnosnih razloga".

Na kraju je Kanada pobijedila sa 6:1, iako je prije početka situacija bila kaotična i zbunjujuća.

U komunikaciji s Međunarodnom hokejaškom federacijom (IIHF) Međunarodni olimpijski odbor (IOC) nije precizirao što točno znače sigurnosni razlozi, no kanadski mediji su izvijestili da ROC nije Kanadi dostavio rezultate testa na COVID-19.

gol expired Kostelić napao organizatore Olimpijskih igara: "Ovo je apsurdno nakon četiri godine priprema!" divider

Šest članova reprezentacije ROC-a stavljeno je u izolaciju prošli tjedan nakon što su bili pozitivni na koronavirus. Zbog toga je kanadska reprezentacija tražila da svi igraju s maskama.

"Danas je došlo do kašnjenja početka utakmice hokeja na ledu između ženskih reprezentacija ROC-a i Kanade", rekao je glasnogovornik MOO-a.

"Nakon razgovora s dvije ekipe, obje su se složile da će utakmica početi tako da sve igračice nose maske."

Ruskinje skinule maske

Inače, sportaši koji moraju pratiti strogi zdravstveni protokol na ZOI u Pekingu ne moraju nositi maske tijekom natjecanja.

Prije početka, kanadske reprezentativke nisu znale razlog kašnjenja i u svom su uredu čekale odgovore. Ruske hokejašice su naprotiv klizale po ledu sportskog centra Wukesong, ali su ostale stajati na plavoj crti jer im se Kanađanke nisu pridružile.

Kada je utakmica počela sat vremena kasnije, obje ekipe su nosile maske ispod kaciga.

No, ruske hokejašice su skinule maske u zadnjoj trećini, jer su u međuvremenu dobile negativne rezultate testova, dok su Kanađanke nastavile nositi svoje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider