Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ogromna prednost

Slovenija u transu: Senzacionalni Sosedi rasturili konkurenciju i uzeli ekipno zlato u skokovima!

Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj i Peter Prevc olimpijski su pobjednici u skijaškim skokovima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Slovenije osvojila je zlatnu medalju u mješovitom momčadskom natjecanju u skijaškim skokovima na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj i Peter Prevc novi su olimpijski pobjednici, a osim njih, iznenađenje predstavljaju i ostale reprezentacije na pobjedničkom postolju. Srebro je uzela Rusija, a broncu Kanada.

Olimpijsku premijeru natjecanja u mješovitim ekipama je obilježio kaos i diskvalifikacija čak pet skakačica.

Diskvalificirane su obje skakačice Norveške, srebrma Nijemica Katharina Althaus, Japanka Sara Takanashi i Austrijanka Daniela Irashko Stolz, a sve one su prekršile složena pravila koja povezuju odijela i skije s tjelesnom težinom u pokušaju da ukloni bilo kakvu prednost, koja se može steći po tome što su sportaši lakši.

"Katharinino odijelo bilo je, navodno, preveliko. Za mene je to kazalište lutaka. Cijelu sezonu su odijela bila problem. Nevjerojatno sam ljut i ne razumijem to, imali smo super skokove, sve je bilo super, možete samo budite razočarani ovime", kazao je izbornik njemačke reprezentacije Stefan Horngacher.

U takvim okolnostima u kojima su glavni kandidati za medalju zapravo ostali bez bodova za jedan skok, do povijesne medalje i srebra su stigli Rusi, a do prave senzacije i bronce Kanađani.

Slovenci su pobijedili s nevjerojatnom prednošću od 111.2 boda u odnosu na Rusiju, dok je Kanada zaostala za Slovenijom čak 156.9 bodova, te bi u normalnim okolnostima to bilo dovoljno za možda sedmo ili osmo mjesto, a ne za medalju, kojoj se kanadski predstavnici nisu nadali ni u najluđim snovima.

Konačni poredak:

  1. Slovenija 1001,5 bodova
  2. Rusija 890,3
  3. Kanada 844,6
  4. Japan 836,3
  5. Austrija 818,0
  6. Poljska 763,2
  7. Češka 722,8
  8. Norveška 707,9

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider