Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
slučaj valijeva

U ponedjeljak je dan D za kontroverznu rusku klizačicu koja je podigla prašinu na ZOI

Vijeće od tri suca će u nedjelju zasjedati iza zatvorenih vratar kako bi donijelo odluku može li Valijeva nastaviti natjecanje na ZOI u Pekingu

Kamila Valijeva (Foto: Afp)

Sportski arbitražni sud (CAS) donijet će u ponedjeljak odluku o suspenziji za mladu rusku klizačicu Kamilu Valijevu.

Vijeće od tri suca će u nedjelju zasjedati iza zatvorenih vratar kako bi donijelo odluku može li Valijeva nastaviti natjecanje na ZOI u Pekingu. To će biti manje od 24 sata prije početka natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji u umjetničkom klizanju.

Kamila Valijeva Što stoji iza skandala 15-godišnje Ruskinje na Igrama? Rusi sumnjaju u zavjeru, ali povijest im ne ide u prilog divider

Petnaestogodišnja Valijeva, koja je osvojila zlato u ekipnom nastupu u Pekingu, bila je pozitivna na zabranjenu tvar trimetazidin u uzorku uzetom 25. prosinca na ruskom prvenstvu.

Dan poslije ekipnog natjecanja i nekoliko sati prije svečanosti dodjele medalja laboratorij u Stockholmu je objavio da je Valijeva bila pozitivna na trimetazidin, koji je na popisu zabranjenih tvari od 2014. godine zbog čega je i svečanost dodjele odgođena.

Kamila Valijeva Zašto se Rusima nisu dodijelile zlatne medalje? U središtu skandala 15-godišnja senzacija divider

Ruska antidopinška agencija (RUSADA) je najprije privremeno suspendirala Valijevu, ali se ona žalila i njena je žalba prihvaćena zbog čega se može natjecati i trenirati u Pekingu što je i napravila u subotu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider