Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
izvela čudo na ledu, ali...

Zašto se Rusima nisu dodijelile zlatne medalje? U središtu skandala 15-godišnja senzacija

Bajka Kamile Valijeve pretvara se polako u noćnu moru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruska klizačica Kamila Valijeva, koja je osvojila zlato u ekipnom natjecanju u umjetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022., imala je pozitivan doping test prije početka Igara, objavio je ruski tisak.

Prema pisanju lista Kommersant, odgađanje ceremonije dodjele medalja zakazano za utorak u Pekingu bilo je povezano s pozitivnim doping testom Kamile Valijeve, što bi moglo oduzeti ekipno zlato Rusiji, koja na Olimpijskim igrama sudjeluje pod neutralnom zastavom.

Ruski dnevnik precizira da bi identificirana tvar bila trimetazidin, koji se koristi za ublažavanje angine pektoris, a Svjetska antidopinška agencija ju je zabranila 2014. godine.

Prema dnevniku RBC, drugom ruskom mediju, Valijeva je pala na kontroli provedenoj u prosincu.

Glasnogovornik Međunarodnog olimpijskog odbora Mark Adams rekao je u četvrtak u Pekingu tijekom dnevnog brifinga olimpijskog tijela da "nema komentara na medijska nagađanja".

Tek 15-godišnja Valijeva favorit je za zlato uoči pojedinačnog natjecanja koje počinje 15. veljače, a nova senzacija umjetničkog klizanja tijekom ekipnog natjecanja postala je prva žena koja je izvela četverostruki skok.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider