Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
LEGENDA

Zastava na utakmici Hrvatske i Francuske pobudila emocije: Ozlijeđeni Stepančić podijelio fotografiju

Navijači su podigli zastavu s likom legendarnog Zlatka Saračevića, koji nas je prerano napustio prošle godine u 59. godini života.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska muška rukometna reprezentacija 22:27 (11:13) porazom od Francuske započela je svoj nastup u skupini C na Europskom prvenstvu u Szegedu.

Na tribinama u mađarskom Szegedu bilo je i nekoliko tisuća hrvatskih navijača, koji su stigli sa svih strana Europe.

Navijači su bili glasni, ali nažalost, gledali su poraz na otvaranju Eura, no prilika za popravni ispit je već u subotu protiv Srbije.

gol expired Loše vijesti za Hrvatsku pred Srbe: Plavi karton presudio je Mandiću, hoće li doći Štrlek? divider

Na tribinama za vrijeme hrvatske himne pojavila se i zastava koja je pobudila mnoge emocije. Navijači su podigli zastavu s likom legendarnog Zlatka Saračevića, koji nas je prerano napustio prošle godine u 59. godini života.

Saračević je godinama bio sukomentator RTL-a za utakmice hrvatske rukometne reprezentacije, a ovo je prvo veliko natjecanje bez njega.

Zastavu je objavio hrvatski rukometaš Luka Stepančić, koji je bio na tribinama i navijao za suigrače, nije im mogao pomoći jer se oporavlja od ozljede.

Saračević je rođen 5. srpnja 1961. u Banjoj Luci, a s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

Može li pomlađena Hrvatska izboriti drugi krug?

Ukupno glasova:

Olimpijski pobjednik iz Atlante

U dresu hrvatske reprezentacije bio je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa SP-a na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.

Sa Zagrebom je bio europski prvak 1992. i 1993. godine, dok je s Veszpremom bio europski doprvak 2002. Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine je bio dobitnik Državne nagrade za šport Franjo Bučar.

Tijekom trenerske karijere vodio je Zamet, Nyíregyhazi, Čelik, Dubrovnik, PPD Zagreb te Podravka Vegetu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider