Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvi samostalni posao

Vori po predstavljanju u PPD Zagrebu suočen s pitanjima o neiskustvu: ''Bio sam pomoćnik najboljem treneru''

Proslavljeni hrvatski rukometaš Igor Vori (39) u utorak je predstavljen kao novi trener hrvatskog prvaka PPD Zagreba, a to će mu biti prvi samostalni trenerski posao u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Jako sam uzbuđen i to pozitivno što dolazim u svoj klub koji mi je dao puno toga. Vjerujem da ću ono što sam naučio tijekom godina igranja u inozemstvu moći prenijeti na igrače. Zahvalan sam upravi kluba kojoj su se svidjele moje vizije i planovi za razvoj kako kluba tako i hrvatskog rukometa. Moji suradnici i ja ćemo dati sve od sebe da mladim igračima bude zagarantiran napredak kada dođu u klub", izjavio je Igor Vori, koji je bio suočen s pitanjima o tome hoće li mu nedostatak iskustva biti hendikep u obavljanju posla glavnog trenera rukometnog velikana poput Zagreba.

"Dvije godine sam u reprezentaciji pomoćnik našem najboljem treneru Lini Červaru. Nisam tamo bio figura nego sam radio", naglasio je Vori koji je dodao i kako više neće obnašati dužnost direktora hrvatske rukometne reprezentacije:

"Nemoguće je da radim dva posla istovremeno. Barem ne u ovoj početnoj fazi moje trenerske karijere".

Vori je naglasio kako će ključ uspjeha biti uspostavljanje zajedničkoj jezika s igračima.

"Prvo moram razgovarati sa svojim igračima i uvjeriti ih da mi vjeruju. Bez sinergije na relaciji igrači-trener-uprava nema ništa", izjavio je Vori koji je predstavio i svoje suradnike.

Tako će mu prvi pomoćnik biti njegov dugogodišnji suigrač iz reprezentacije Denis Špoljarić, trener vratara bit će sin menadžera kluba Božidara Jovića Arijan Jović, a kondicijski trener Šime Tomašević.

gol expired Sudačka komisija objavila presudu: Grubo oštećen Osijek, ali i Rijeka, suci teško kažnjeni! divider

Menadžer kluba Božidar Jović najavio je okupljanje momčadi za 8. lipnja, dok će se konačni sastav s kojim će Vori raditi u narednoj sezoni znati oko 20. lipnja kada će se znati s kolikom će financijskim sredstvima klub raspolagati.

Direktor kluba Vedran Šupuković izjavio je kako klub ima A, B i C varijantu što se financija tiče, ali kako će i s najslabijom C varijantom biti konkurentan i igrati u Ligi prvaka.

Šupuković se zahvalio i dosadašnjem treneru Veselinu Vujoviću, koji je napustio klub prije tjedan dana iz osobnih razloga, na njegovom radu.

"Zahvalni smo treneru Vujoviću koji je preuzeo klub u delikatnom trenutku te je unio svu svoju energiju i karizmu u vođenje momčadi".

Potom je direktor kluba obrazložio i zašto je za trenera izabran Vori.

"Sretni smo što je momčad preuzela istinska legenda i dijete kluba. Prije nekoliko mjeseci dao nam je do znanja kako bi se želio baviti trenerskim poslom i mi smo ga angažirali čim se pojavila prilika za to. Zadnjih smo nekoliko godina već angažirali veliki broj klupskih legendi u rad kluba, poput braće Valčić, Špoljarića, Bičanića i Šole, a već smo ponudili i aktualnom kapetanu prve momčadi Zlatku Horvatu mjesto u radu u omladinskom pogonu čim završi igračku karijeru", kazao je Šupuković i dodao:

"Nadamo se kako je Vori dugoročno trenersko rješenje, za najmanje tri do četiri godine, a ne kako ćemo za nekoliko mjeseci ponovno biti u potrazi za novim trenerom iako će imati imperativ ostvarivanja rezultata u Ligi prvaka".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider