Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tek ima 18

VIDEO Ona je nova nada hrvatskog sporta: Pobijedila je tumor i postala europska prvakinja

Hana Arapović je nova nada hrvatskog stolnog tenisa i prvakinja Europe do 21 godine.

In Magazin: Hana Arapović - 5 (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvorani Hrvatskog akademskog stolnoteniskog kluba Mladost, u kojoj su trenirale legendarne Branka Batinić, Jasna Fazlić i Tamara Boroš, danas stolnoteniske tehnike bruse neke nove generacije.

Među njima je i 18-godišnja Hana Arapović, koja je prije četiri godine postala svjetska ekipna kadetska prvakinja, prošle godine je bila pobjednica TOP 10 juniorki Europe, a okitila se i s dva naslova seniorske prvakinje Hrvatske.

No najveći uspjeh je ostvarila za Uskrs, kada je u Sarajevu postala europska prvakinja u uzrastu do 21 godine.

"Definitivno to je najveći uspjeh, bilo je stvarno lijepo, atmosfera je bila dobra, ljudi, organizacija i jednostavno se tamo sve posložilo i to je pokazao i rezultat".

Dolazi iz stolnoteniske obitelji, trenira od šest godine života

Hana dolazi iz stolnoteniske obitelji pa je otac Darko, logično, i trenira od šeste godine.

"Kod nas se to pokazalo kao dobro. Ako vi postavite granicu, do tu sam tata, a tu počinjem biti trener. Na natjecanjima sam ja jako malo tata. Imamo neke svoje rutine kojima se krećemo, šta ja radim, šta ona radi, nema puno komentara, emocija i tu smo jedan suhoparno trenersko-igrački odnos", kazao je otac Hane Arapović, Darko.

Igor Štimac i Željko Kopić Bivši trener Hajduka i Dinama otvoreno o odnosu sa Štimcem i drami u Splitu: "Tko god dođe na Poljud, osjeti da je dio nečeg velikog" divider

"Uvijek tu ima nekih malih poteškoća, ali sad smo se već navikli i uigrali tako da je sad sve dobro".

"Dobro je zato jer mi treniramo nedjeljom, praznicima, mi pričamo i kad nismo na treningu i u nekim segmentima napreduje zato što mi tražimo neki svoj put i zato taj obiteljski odnos ima svoj benefit ako ga uspijete razdvojiti".

Talentirana Hana živi na više adresa

Hana živi na više adresa jer trenira i u kampu u Dusseldorfu kod Tamare Boroš, jedne od naših najboljih sportašica, koja je 2002. uspjela stići do drugog mjesta na svjetskoj rang listi.

"Stvarno je super, Tami je super, brine se o svima, uvijek je tu da pomogne", kaže Hana za našu proslavljenu stolnotenisačicu.

Mjere osiguranja u Beogradu VIDEO Španjolci zaprepašteni prizorom u Beogradu: "Srpska vojska spremna za rat" divider

"Što se tiče nje i njezine perspektive ja nju sigurno vidim u Top 12 Europe. Kad me netko pita jel može ona biti nova Tamara Boroš tu se mora puno stvari poklopiti da bi došli do tih rezultata koje je ostvarila naša Tamara, kazao je Dragutin Drago Šurbek, izbornik ženske seniorske stolnoteniske reprezentacije pa dodao:

"Predviđam joj svijetlu budućnost, krenula je pravim putem, bila je tu u Mladosti, otišla u Austriju pa u Njemačku".

Dvije godine je morala pauzirati zbog tumora

Hana je prije dvije godine morala uzeti i pauzu zbog dobroćudnog tumora koji joj je stvarao bolove:

"Bio je dosta velik, nije me bilo nekih dva, tri mjeseca, ali bio je dobar tajming.  Korona, a i bilo je preko ljeta tako da ne vučem neku traumu, možda više moji roditelji nego ja, ali nekako je prošlo, odmorila sam se, bila sam više na moru i to je to", kazala je Hana.

Otac Darko je otkrio ima li još uvijek ikakve šanse u dvobojma s Hanom, a to možete vidjeti u prilogu In Magazina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider