Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sretno!

VIDEO Upoznajte superbaku, najstariju aktivnu seniorku na svijetu: "Ona je prirodni fenomen, to bi trebalo proučavati"

Ovoga ljeta nastupila je i u Tokiju kao najstarija stolnotenisačica u povijesti Olimpijskih igara.

Tek joj je 58 godina, a gospođa Ni i dalje uzima mjere u stolnoteniskim dvobojima diljem svijeta. Ova simpatična, kako sama za sebe kaže, stolnoteniska superbaka, najstarija je aktivna seniorska igračica na svijetu.

Kineskinja s putovnicom Luksemburga, za koji i nastupa, prije mjesec dana vratila se sa Svjetskog prvenstva i to s kakvim postignućem. Na pragu ulaska u sedmo desetljeće života, osvojila je broncu u konkurenciji parova.

"Iskreno, uopće ne razmišljam o svojim godinama. Samo igram i uživam, o osvajanju medalje uopće ne razmišljam. Ali, kada ju osvojite, to je fantastično, ostvarenje snova."

gol expired Francuska legenda kritizirala novo nogometno pravilo: "To koristi najboljim klubovima" divider

Pitate se vjerojatno što gospođa Ni radi u Zagrebu? Ovdje igra za našeg prvoligaša Dr. Časl. Ulovili smo je na treningu odmah po povratku iz SAD-a sa Svjetske smotre. Pa dobro bako, umorite li se ikad?

"Naravno da se umorim, ponekad mi dođe da kažem da je ovo sve previše, ali zaboravim na sve to, prebrodim to. Uvijek sam motivirana, uvijek sam potpuno koncentrirana. Ali, prava tajna je u tome što sam bila dio kineske škole. To je kao da ste se popeli na Himalaju, vrhunac. Jaka sam iznutra, prihvatim svaki izazov i uživam u njemu."

gol expired Kristijan Lovrić više ne prati Osijek na Instagramu nakon što je sve procurilo u medije divider

U Luksemburgu je Ni od 1989., nakon što su joj Kinezi dozvolili da promijeni državljanstvo. U svojoj superbogatoj karijeri samo za Luksemburg osvojila je ukupno 25 medalja. Ovoga ljeta nastupila je i u Tokiju kao najstarija stolnotenisačica u povijesti Olimpijskih igara.

 "Do današnjeg dana ništa od ovoga nisam planirala. Samo uživam i podržavam ljude koji podržavaju mene. Pazite što vam kažem, sljedeći puta osvajam srebro! - Želimo vam puno sreće. - Nikad ne reci nikad!"

Ako ju zdravlje posluži, baka Ni ima još jednu veliku želju. Vrhunac karijere doživjeti s punih 60 - na Olimpijskim igrama u Parizu za tri godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider