Zgodne, mlade i uspješne, to su riječi koje će najbolje opisati blizanke Ivanu i Josipu Jurković. Ove 21.-godišnje Velolučanke budućnost su hrvatskog sporta. 2017. bile su europske i svjetske juniorske prvakinje u četvercu bez kormilara. Sestre su sada u dvojcu na pariće i spremne su za nove izazove.

Nakon uspjeha u četvercu bez kromilara, djevojke su se ipak odlučile na dvojac na pariće.

''Cijeli život smo skupa, zajedno veslamo , a drukčije je veslati neku novu disciplinu četverac, rimen'', rekla je Josipa.

Tko je šef?

''Pa trenutno sam sad ja šef , a ona je bila do prošle godine. Ali kad smo u čamcu, onda smo obje šefice, nema da jedna naređuje dok druga sluša, nego sve dogovaramo'', izjavila je Ivana.

San svakog sportaša, pa tako i sestara Jurković je naravno nastup na Olimpijskim igrama. Iako im je tek 21 godina, već razmišljaju o nastupu na Olimpijskima igrama.

''Mi smo već pokušale probati i ovu godinu kad već imamo priliku, ali su nam sad na prvom mjestu naša natjecanja do 23 godine, malo realnije se vidimo tamo 2024. godine, ako Bog da'', poručila je Josipa.

Ovaj je se Olimpijski san počeo graditi prije 11 godina na Korčuli, no početak za djevojke nije bio lagan.

''Nama su uvijek govorili, pogotovo kad smo se upisali, a dajte što će vam to, raširit ćete se, imat ćete velika leđa... To je muški sport i tako neke predrasude. To su bili komentari svaki drugi dan.''

A da su ljudi iz ''mista'' višestruko bili u krivu, osim sjajnim rezultatima na sportskom polju, Ivana je ponosno nosila i titulu miss sporta 2018. godine.

Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu.