Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Velika tuga u Rusiji

Još jedan šok, iznenada preminuo slavni olimpijac: "Ovo je jako veliki gubitak"

Preminuo je slavni ruski odbojkaš Vadim Hamutskih, svjetski prvak i trostruki osvajač olimpijske medalje…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruski odbojkaš Vadim Hamutskih, svjetski prvak i trostruki osvajač olimpijske medalje sa svojom reprezentacijom, preminuo je u 52. godini života, objavila je u subotu Ruska odbojkaška federacija (VFV).

Hamutskih je osvojio Svjetsko prvenstvo 1999. s Rusijom prije nego što je osvojio tri uzastopne olimpijske medalje.

U Sydneyu 2000. godine je osvojio srebro, a broncu u Ateni i Pekingu. Svoj klub Belgorod je odveo do dva naslova europskih prvaka (2003, 2004) , a tom klubu je obnašao dužnost trenera.

gol expired Britanska vidovnjakinja Vatrenima prorekla čudesan uspjeh: "Svjetsko prvenstvo bit će obavijeno kontroverzom, a prvak će biti…" divider

Poznati ruski sportski dnevnik Sport-express navodi da je Hamutskih iznenada preminuo te da je to tragičan događaj za ruski sport. 

„Prema neslužbenim podacima, uzrok smrti bili su srčani problemi. U službenim porukama kluba i Ruskog odbojkaškog saveza dijagnoza pokojnika nije navedena. Iza bivšeg kapetana ruske reprezentacije i miljenika navijača ostala je supruga i dvije kćeri“, navodi Sport-express dodajući da je to veliki gubitak za rusku odbojku i općenito sport u toj zemlji. 

Hamutskih je jedan u nizu aktivnih i bivših sportaša koji su u zadnje vrijeme imali kardiovaskularnih problema. Čuveni Dmitrij Fomin podijelio je emocije nakon smrti svojeg reprezentativnog kolege legende ruske odbojke. 

“Osobno sam ga jako dobro poznavao. Šteta što je tako prerano preminuo. Izuzetno neočekivana smrt. Problemi sa srcem? Da budem iskren, ne znam kakvo je bilo točno Vadimovo zdravlje", kazao je Fomin za Sport-express.

gol expired Izbornik Horvat odgovorio kritičarima, Duvnjak prokomentirao promjene u reprezentaciji uoči Eura divider

"Bili smo zajedno u reprezentaciji, a zadnji put sam ga vidio prije mjesec dana. Došao je kod nas s omladinskom momčadi Belgoroda.  Razgovarali smo, prisjetili se prošlosti. Rijetko smo se susretali zbog naravi posla, ali razgovarali smo telefonom. Redovno smo si čestitali rođendan. Jako sam tužan što se to dogodilo”, kazao je Fomin.

Cijela Rusija tuguje. Javio se i bivši predsjednik i glavni trener Belgoroda te dugogodišnji izbornik ruske reprezentacije te trenutačni potpredsjednik Ruskog odbojkaškog saveza Genadij Šipulin.

"Hamutskih je bio jako značajan čovjek za rusku odbojku. Imao je jaku osobnost. Divna osoba i igrač. Nije se štedio, igrao je bez kompromisa, do kraja. Uvijek je davao sve od sebe. Tugujemo, tugujemo, plačemo. Ovo je jako veliki gubitak“, kazao je Šipulin i naznačio što se dogodilo Hamutskom.

"Vadim je imao srčani zastoj neposredno prije Nove godine. Izgubili smo ga. Bio je divan momak, svi smo ga voljeli, cijeli grad Belgorod, cijela država. Njemu kraljevstvo nebesko. Sahrana će se održati 4. siječnja u Belgorodu”, rekao je Šipulin za RIA Novosti Sport.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider