Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo momci

Jugaši uzvratili Szolnokiju za poraz u lanjskom finalu Lige prvaka i plasirali se u polufinale!

Vaterpolisti Juga eliminirali su jednog od favorita za osvajanje vaterpolske Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO plasirali su se u polufinale završnog turnira Lige prvaka u Genovi nakon što su u četvrtak u četvrtfinalu svladali mađarski Szolnoki sa 9-8 (2-2, 2-2, 2-2, 3-2). Tako su Jugaši uzvratili Szolnokiju za prošlogodišnji poraz u finalu Lige prvaka.

U neizvjesnoj utakmici odluka je pala u zadnje tri i pol minute. Prvo je pogodio Luka Lozina za vodstvo 8-7, a 54 sekunde prije kraja Luka Lončar je potvrdio pobjedu Juga, koji će petak u polufinalu igrati protiv po mnogima najbolje momčadi svijeta - Pro Recca.

Kod Juga Javier Garcia i Viktor Rašović zabili su po dva gola, a Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Hrvoje Benić i Luka Lozina po jedan. U ekipi Szolnokija po tri pogotka postigli su Bence Batori i Gergo Zalanki.

Prethodno je grčki Olympiakos, za koji igraju trojica hrvatskih vaterpolista, svladao njemački Spandau 04 sa 6-5 (2-0, 1-1, 2-3, 1-1). Najzaslužniji za pobjedu Olympiacosa bio je hrvatski vratar Josip Pavić sa 13 obrana, dok je Konstantinos Genidounias sa tri gola bio je najefikasniji. Andro Bušlje i Paulo Obradović nisu se upisali u strijelce.

Olympiakos će u polufinalu igrati protiv Barcelonete, koja je pobijedila Eger sa 9-4 (2-1, 3-3, 2-0, 2-0). Kod Barcelonete briljirao je Alberto Munarriz sa četiri pogotka, a hrvatski vaterpolist Josip Vrlić jednom je zatresao mrežu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider