Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nedjelja je dan odluke

Barcelona pala u Dubrovniku, Jug se još uvijek nada Ligi prvaka: Mladost izgubila u Srbiji

Igrači Juga "slomili" su otpor Barcelone u trećoj četvrtini koju su dobili sa 6-2 i tako u posljednjih osam minuta ušli s visokom prednosti od 13-7.

Jug Adriatic osiguranje (Foto: Božo Radić/Cropix)

Vaterpolisti dubrovačkog Juga Adriatic osiguranja u svom su trećem nastupu na kvalifikacijskom turniru za plasman u Ligu prvaka kojemu su i domaćini upisali drugu pobjedu svladavši Barcelonu sa 14-9 (2-1, 5-4, 6-2, 1-2), dok je zagrebačka Mladost u 2. kolu turnira u Kragujevcu pretrpjela prvi poraz izgubivši od mađarskog BVSC Zugla sa 13-14 (6-5, 2-2, 2-5, 3-2).

Igrači Juga "slomili" su otpor Barcelone u trećoj četvrtini koju su dobili sa 6-2 i tako u posljednjih osam minuta ušli s visokom prednosti od 13-7. Sa šest bodova Dubrovčani su trenutačno drugi na ljestvici, tri boda više ima vodeći Jadran iz Herceg Novog koji je bio bolji sa 14-12 u međusobnom dvoboju u petak, a kako će plasman u Ligu prvaka izboriti samo pobjednik skupine Jugu u nedjelju osim pobjede protiv nejake Banja Luke treba i poraz Jadrana od Barcelone.

Rino Burić s tri te Vlaho Pavlić i Bogdan Đerković s po dva gola predvodili su Jug, dok je Pol Daura bio strijelac četiri gola za Barcelonu.

Mladost je usprkos minimalnom porazu od Zugla ostala u igri za prvo mjesto u skupini, no za takav uspjeh potrebna joj je pobjeda protiv domaćina turnira Radničkog od najmanje dva gola razlike u njihovom međusobnom ogledu u nedjelju. Naime, u petak je Radnički svladao Zuglo sa 10-9, pa bi se u slučaju pobjede Mladosti protiv Radničkog stvorio krug od tri momčadi s istim brojem bodova, a u tom bi slučaju o konačnom redoslijedu odlučivao međusobni omjer.

Konstantin Harkov i Franko Lazić su sa po tri gola bili najefikasniji kod Mladosti, dok je Zsombor Ekler s osam pogodaka bio nerješiva enigma za obranu Zagrepčana u sastavu Zugla.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Istra - Lokomotiva VIDEO Lokosi na krilima raspoloženog Goričana do prve prvenstvene pobjede u Puli divider

Joško Gvardiol Kovačiću jedno, Gvardiolu drugo poluvrijeme u pobjedi Cityja, Liverpool šokiran na Anfieldu divider

Merab Dvalishvili VIDEO Dvalishvili dobio psihološki rat: Isprovocirao O'Malleyja pa mu uzeo pojas u bantamu, Ševčenko vratila titulu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook