FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
povijesni UFC 306 u Sferi

VIDEO Dvalishvili dobio psihološki rat: Isprovocirao O'Malleyja pa mu uzeo pojas u bantamu, Ševčenko vratila titulu

Sean O'Malley i Merab Dvalishvili predvodit će UFC 306 koji će po mnogo čemu biti povijestan, borit će se u popularnoj Sferi, koštat će 20 milijuna dolara i prvi put će u ime eventa dodati ime sponzora.

Dana White potrošio je 20 milijuna dolara za UFC 306 u Sferi u Las Vegasu i vrijedilo je svakog centa. U glavnoj borbi večeri Gruzijac Merab Dvalishvili šokirao je svijet i uzeo Seanu O'Malleyju pojas u bantamu jednoglasnom sudačkom odlukom poslije pet rundi dominacije.

Vrlo bizarne uvodne dvije runde odradili su O'Malley i Dvalishvili. Na početku borbe izazivač je umjesto da se brani uvodnog pritiska prvaka upro prstom u nekoga iz publike i počeo se svađati. Sudac Herb Dean morao ga je upozoriti i zaprijetio da će ga diskvalificirati. Čini se kako je to potpuno zbunilo prvaka jer mu je trebalo desetak minuta borbe da se oporavi.

U te dvije runde Dvalishvili je uspio nametnuti svoj tempo, okrenuo se svom kruhu i vodi, hrvanju i parteru i pogodio. O'Malley nikako nije uspio pronaći svoje najbolje oružje, a to su precizni, munjeviti udarci s distance i posljedično ih izgubio.

Na kraju druge runde Dvalishvili je prijetio sjedećom giljotinom, identičnom kojom je Jones pobijedio Ganea u borbi za pojas u teškoj kategoriji, ali Gruzijac svoju nije upio završiti. Vjerojatno zato što je umjesto gušenja, počeo ljubiti O'Malleyja u leđa. Dean ga je ponovo upozorio, a ovaj je pustio hvat šest sekundi prije kraja runde, okrenuo leđa O'Malleyu i krenuo u svoj kut. Prvak nije čekao ni sekunde i s leđa opalio Dvalishvilja u potiljak, ali svejedno je izgubio i tu rundu.

Tek u trećoj O'Malley je došao na radnu temperaturu i uspio idržati svih pet minuta na nogama, u toj je rundi pogodio Dvalishvilija i napravio mu posjekotinu na nosu, ali Gruzijca to nije usporio. Naprotiv, u četvrtoj se priča vratila na prvu i drugu rundu te je ponovo dominirao prvaka u parteru.

Prvak je u zadnjoj imao samo jednu opciju – prekid, međutim nije uspio i morao je prepustiti svoj pojas novom prvaku.

Jon Jones VIDEO Konačno je poznato kad će se boriti Jones i Miočić: Jon zaplesao u Sferi, Miočića nije bilo divider

Ševčenko vratila pojas i vjerojatno zakazala četvrtu borbu

Legendarna Valentina Ševčenko pobijedila je Alexu Grasso na sudačkim karticama u njihovoj trilogijskoj borbi, vratila svoj pojas prvakinje UFC-ove kategorije muha i vjerojatno zakazala četvrtu jer sad obje imaju po pobjedu, a jedan obračun završio je bez pobjednice.

Meksička šampionka u uvodu ove borbe na pitanje „što je slabost legendarnoj Valentini Ševčenko“, odgovorila je "ja“. Međutim Ševčenko, inače jedna od najboljih borkinja na nogama u povijesti promocije, odlučila je promijeniti taktiku i prenijela borbu u parter za ovaj okršaj i to se pokazalo kao pun pogodak.

U obje runde pokušala je nešto u parteru i činilo se uspjela, iako nije napravila previše štete Alexi Grasso, međutim tečajevi uživo na kladionici dali su naslutiti da ih je tijesno uzela jer je Meksikanka u borbu ušla kao blagi favorit, a u treću rundu kao poprilični autsajder.

Prva polovica te runde bila je druga priča promijenila, no nismo sigurni je li to bilo zato što Grasso to nije dozvolila ili zato što je to bila taktika Valentine Ševčenko. Na polovici te dionice borbe Kirgistanka je imala dvostruko više značajnih udaraca, ali tad se odlučila vratiti na početne postavke i ponovo oborila svoju suparnicu – četvrti puta u borbi, sva četiri puta uspješno. Do kraja te runde ukupno je deset minuta kontrolirala prvakinju na tlu.

Ševčenko je tad imala 3:0 u rundama na sudačkim karticama i do kraja borbe od povratka pojasa dijelio ju je jedino mogući prekid Meksikanke. To se zamalo dogodilo jer je pri ponovnom rušenju Ševčenko, Grasso uhvatila opasnu giljotinu te nije puštala gotovo minutu i pol.

Ipak, Ševčenko se uspjela izvući iako ju je u jednom trenutku te grapplerske izmjene Meksikanka okrenula iz donje u gornju poziciju, a oko minutu i pol prije kraja runde čak uspjela preći u full mount i zaprijetiti trokutom na glavi, međutim izgubila je poziciju i pustila hvat. U tom trenutku Ševčanko je imala je preko 12 minuta kontrole na tlu, tri minute više od svog dosadašnjeg rekorda te je uzela i tu rundu kod sudaca.

Ako je Grasso uoči četvrte runde trebao prekid za pobjedu, uoči posljednje bilo joj je potrebno čudo.

"Čuda se tako zovu jer se ne događaju baš svaki dan“, rekao je jednom prilikom legendarni Ćiro Blažević.

Ovaj put nije se dogodilo…

Ševčenko vratila pojas:

Ni lavovsko srce nije spasilo Ortegu od Lopezove dominacije

Ovaj Brian Ortega je čvrst momak! Shvatili smo to kad je preživio mrcvarenje protiv Maxa Hollowaya svojedobno, izdržao preko 300 značajnih udaraca i preživio, ali ovo što je preživio u prvoj rundi protiv Diega Lopeza iznenadit će vjerojatno i njega samog.

Udarac preko ruke pa kroše u čelo dok je padao nisu bili dovoljni da ga se nokautira, ali unatoč pohvalama, istini za volju popio je poštene batine u prvoj rundi, a one su došle na naplatu i oko tri i pol minute uoči kraja druge dionice borbe kad ga je Lopez ponovo posjeo na parter udarcem nogom u potkoljenicu.

Uz ogroman podljev na oku, u posljednjih pet minuta ušao je i sa “mrtvim“ stopalom koje je umrtvio spomenuti udarac u potkoljenicu.

Dvije runde dominacije Lopez je u trećoj rutinski priveo kraju, mlatio je Ortegu po podljevu i umrtvljenoj nozi, a ako i to nije bilo dovoljno, za svaki slučaj ga je 20 sekundi uoči kraja još jednom poslao u nokdaun i na koncu slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Dominacija Diega Lopeza:

Argentinac odnio pobjedu u jednoj od najboljih rundi svih vremena

Argentinac Esteban Ribovicz pobijedio je Meksikanca Daniela Zellhubera tijesnom podijeljenom sudačkom odlukom u jednoj od najboljih trećih rundi koju smo ikad vidjeli.

Dvojica boraca nekarakterističnih latinoameričkih imena u prvoj rundi nisu ni pomišljali na parter i odradili su je u sjajnom tempu, a Zellhuber, koji ima čak 20 centimetara duži raspon ruku od Ribovicza i bio je papirnati favorit nije uspio to drastičnije naplatiti. Naprotiv.

U drugoj dionici borbe nastavili su istim tempom, čak su ga još i podigli, a ni poslije druge dionice borbe sucima nije bilo ništa lakše odlučiti tko je u prednosti.

Ali iako suludo to zvuči poslije te dvije runde rata, sve bitno dogodilo se u trećoj. Najprije je Meksikanac srušio Argentinca laktom, ali nije uspio kapitalizirati, a zatim je Ribovicz vratio istom mjerom i još dodao kamatu na to. Grogirao je Meksikanca i dok se ovaj oporavljao uz ogradu ispalio prema njemu gotovo stotinu značajnih udaraca u toj rundi. To je, pokazalo se, presudilo. 

Jedna od najboljih rundi u povijesti:

Ronaldo preživio pakao i uzeo jednoglasnu odluku

Prva borba u glavnom programu večeri nije mogla početi dostojnije ovog eventa, a slavio je Meksikanac Ronaldo Rodgirguez protiv Jamajčanina Odea Osbournea jednoglasnom sudačkom odlukom.

U uvodnoj minuti prve runde Jamajčanin je krošeom oborio Rodrigeza i posjeo ga na dupe usred oktogona, ali meksički borac pokazao je zašto njegove sunarodnjake smatraju najsrčanijima u borilačkom sportu.

Preživio je taj nokdaun i kasnije jako uzak hvat trokutom u koji je upao te preživio prvu rundu. Ne samo to, nego je u drugoj izašao kao bičem gonjen i pošteno izmaltretirao Jamajčanina parteraškim tehnikama, na koje je ovaj uspio pronaći odgovor tek krajem runde i spasiti se od gubitka te dionice borbe 10-8.

Treća runda bila je prilično izjednačena, ali Rodriguez je pri kraju uspio položiti svog suparnika na parter i dočekati zadnji gong kišom udaraca iz gornje pozicije. To i dominantna druga runda na kraju priče donijeli su mu pobjedu na sudačkim karticama.

Rodriguez preživio pakao:

UFC 306, glavni program:

Sean O'Malley vs. Merab Dvalishvili (c) (za pojas u bantamu) – jednoglasna sudačka odluka

Alexa Grasso vs. Valentina Ševčenko (c) (za pojas u muhi) - jednoglasna sudačka odluka

Brian Ortega vs. Diego Lopes (perolaka) - jednoglasna sudačka odluka

Daniel Zellhuber vs. Esteban Ribovics (laka) – podijeljena sudačka odluka

Ronaldo Rodríguez vs. Ode Osbourne (muha) - jednoglasna sudačka odluka

Poster UFC-a 306:

UFC 306, prijenos UFC 306, prijenos (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook