Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Teški potop

Na utakmici hrvatske skupine pao 31 gol: Grčka velikom razlikom torpedirala Maltu

Grčka je deklasirala Maltu u drugom kolu skupine B Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Grčke u drugom kolu skupine B Europskog vaterpolskog prvenstva pobijedila je Maltu sa čak 25:6 (8:1, 6:2, 4:1,7:2).

Grci su tako privremeno zasjeli na prvo mjesto u grupi, prije večerašnje utakmice Hrvatska - Francuska.

Ovako visoki rezultat nije iznenađenje jer osim što postoji ogromna razlika u kvaliteti između ove dvije reprezentacije, očekivalo se da će Grčka ići na gaženje i što veću razliku pogodaka.

Okidač za takav pristup Grka bio je onaj startni remi s Francuskom, jer u slučaju da na kraju natjecanja u skupini te dvije reprezentacije budu imale isti broj bodova (a nije nemoguće da se to dogodi, primjerice ukoliko jedni i drugi izgube od naše reprezentacije), o poretku će odlučivati gol-razlika.

Pritom treba naglasiti da je ogromna razlika između druge i treće pozicije, s obzirom na to da će trećeplasirani iz ove skupine u razigravanju za mjesto u četvrtfinalu igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine D, a to će biti Srbija ili Mađarska, dok bi drugi iz skupine B išao na trećeg iz skupine D (Izrael).

Grci su dakle jurnuli na Maltežane od prve minute i već u prvoj četvrtini im utrpali osam komada. Frustrirani zbog remija s Francuzima i svjesni da je do odlučujuće utakmice s Hrvatskom (petak navečer) sasvim dovoljno vremena da mogu ići 100 na sat, puno snagom su igrali i u nastavku. Međutim, puno su i griješili, u tom lovu na što veću razliku bilo je podosta krivih odluka, kako u napadu tako i u obrani, što je Malta u nekim situacijama znala iskoristiti i postići, za njih respektabilnih, šest pogodaka.

Grčka se zaustavila na brojci 25 i sada čeka što će napraviti Hrvatska i Francuska.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider