Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Do zadnje sekunde

Sjajna utakmica i drama u prvom kolu hrvatske skupine: Francuzi promašili napad za pobjedu nad Grcima!

Grčka i Francuska odigrale su 12:12 u prvom kolu skupine B Europskog vaterpolskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici skupine B Europskog vaterpolskog prvenstva u Spaladium Areni su se sastale Grčka i Francuska, a završilo je neriješeno, 12:12.

Kao uvod u utakmicu Hrvatska - Malta, Grci i Francuzi pružili su zbilja odličan vaterpolo, odigravši meč koji je bio neizvjestan do posljednjih sekundi.

Pogotkom Jugova centra Konstantinosa Kakarisa Grci su poveli, ali Francuzi do kraja prve četvrtine odgovaraju s tri zgoditka u nizu i potvrđuju ono što se o njima i pričalo uoči ovog Eura - da možda ne spadaju među najbolje svjetske reprezentacije, ali da su itekako kvalitetni i spremni pomrsiti račune mnogima.

Grčka je do isteka prve dionice stigla izjednačiti preko dva uzastopna gola Dimitriousa Skoumpakisa, nakon čega u drugoj četvrtini obrane praktički nisu niti postojale - prštalo je na sve strane, palo je ukupno devet golova (Francuska je taj period dobila s 5:4, probudio se njihov najbolji igrač Thomas Vernoux).

Treću četvrtinu Grci rješavaju u svoju korist sa 4:2 i na ulasku u posljednjih osam minuta su ušli s pogotkom prednosti.

No, u tim trenucima gol koji je čuvao Hugo Fontani postao im je kao začaran. Više od šest minuta nisu mogli pogoditi, do situacije kada je Stylianos Argyropoulos s igračem više zabio za izjednačenje 12:12.

Posljednja minuta donijela je pravu dramu. Francuzi su tražili, ali nisu dobili igrača više, dok Grci na drugoj strani jesu. Do kraja su bile ostale 53 sekunde u trenutku kada je grčki izbornik pozvao time-out, da pokuša smiriti svoju momčad i dogovoriti akciju za pogodak. Nije uspio, jer Francuzi su se obranili s igračem manje, a zatim i iz novog napada Grka.

15 sekundi prije kraja minutu odmora zvao je i francuski izbornik Florian Bruzzo. Njegovi igrači nisu imali igrača više, probao je kapetan Ugo Crousillat šutom iz faula s pet metara riješiti utakmicu, ali zaustavila je to grčka obrana, a više nije bilo vremena da odjure u kontru po pobjednički pogodak.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider