Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Otkrila kako su dobile nadimak

Blažević bocnula danskog izbornika, opisala kako su reagirale na podcjenjivanje: "Naljutio nas je"

Simpatična Kninjanka bila je sjajno raspoložena nakon slijetanja s broncom oko vrata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Valentina Blažević bila je jedna od uzdanica hrvatske reprezentacije na putu do povijesne europske bronce. Simpatična Kninjanka igrala je sjajno, a kao i ostale rukometašice, tijekom cijelog turnira nije skidala zarazan osmijeh s lica.

Točnije, osim u jednom trenutku - kada su se pojavile podcjenjivačke izjave danskog izbornika Jespera Jensena. Otkrila je to Blažević na dočeku u zračnoj luci Franjo Tuđman.

"Danski izbornik dao nam je ogromnu motivaciju. Mislim da smo bile malo i ljute. Dotad smo se samo smijale, ali nakon toga smo bile i ljute. Rekle smo, sad ćemo vam pokazati."

Otkud nadimak Kraljice šoka?

"To nam je EHF smislio, valjda smo ih šokirali. Queens of shock. Na hrvatskom je to Kraljice šoka, prihvatile smo to jer je i naš izbornik Šoka, ha-ha."

gol expired Izbornik Šoštarić objasnio gdje je bila prekretnica i što sada planiraju: Otkrio sjajan detalj s dodjele medalja divider

Do jučer široj javnosti nepoznate sportašice postale su prave zvijezde.

"Ne možemo se mi naviknuti na to. Nismo mogli sanjati da će netko znati za nas", još uvijek je pod dojmom Blažević, koja se nada da će ovaj uspjeh olakšati posao budućim generacijama.

"Dobile smo svaka od nas milijun poruka da djeca gledaju i žele se upisati na rukomet. Mislim da će dosta djece krenuti na rukomet. Ne znam hoće li to pomoći, ali ako to malo pomaknemo na višu razinu, uspjele smo", smatra simpatična Kninjanka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider