Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Potvrdili organizatori

Val d'Isere: Slalom za skijaše otkazan zbog snažnog vjetra, vozi se u nedjelju

Slalom kojeg su skijaši trebali voziti u subotu za Svjetski kup u Val d'Isèreu otkazan je zbog snažnog vjetra, objavili su organizatori.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je staza skraćena a onda start odgađan nekoliko puta zbog vjetra, organizatori su konačno otkazali utrku nešto prije podne.

"Frustrirajuće je jer postoje trenuci kada se čini da se uvjeti popravljaju, da vjetar nije jak i da je staza dobra. Ali kada sam se spustio nakon otkazivanja shvatio sam da su udari vjetra užasno jaki i da bi utrka bila nepravedna tako da nismo imali puno izbora nego otkazati je", izjavio je jedan od organizatora Français Clément Noël.

I prošle godine je slalom otkazan zbog vjetra, ali su organizatori ovaj put odlučili prebaciti ga na nedjelju, umjesto veleslaloma za koji je potrebna dulja staza koju je teže pripremiti u ovakvim uvjetima.

Skijaši će tako u nedjelju u 9.30 sati voziti prvu vožnju slaloma, a onda u 12.30 drugu.

Od hrvatskih skijaša trebaju nastupiti Istok Rodeš, Elias Kolega, Matej Vidović i Filip Zubčić.

Novi termin za veleslalom kojeg su skijaši trebali voziti u nedjelju u Val d'Isèreu bit će dogovoren za kasnije kao i mjesto gdje će se voziti, objavila je pak Međunarodna skijaška federacija (FIS).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider