Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
TRI PORAZA U NIZU

Hrvatska doživjela debakl protiv Islanda te matematički ostala bez šanse za polufinale!

Hrvatska rukometna reprezentacija neće izboriti polufinale Europskog prvenstva.

Galerija Domagoj Duvnjak Dominik Kuzmanović Luka Cindrić +4 Marin Jelinić

Nakon trećeg poraza u nizu u drugom krugu Europskog rukometnog prvenstva, Hrvatska je i matematički ostala bez šansi za polufinale. Od naših rukometaša bili su sa 35-30 bolji i Islanđani koji su Hrvatsku bacili na dno ljestvice skupine I.

 Tim porazom Hrvatska je izgubila i matematičke izglede za plasman u polufinale Europskog prvenstva.

 Šest pogodaka postigao je Marin Jelinić, a po četiri Domagoj Duvnjak, Veron Načinović, Luka Cindrić i Zvonimir Srna. Dominik Kuzmanović je sakupio 10 obrana.

Tko je kriv za debakl rukometaša?

Ukupno glasova:

 Islandske strijelce predvodio je Bjarki Elisson s osam golova, a po šest su postigli Odinn Rikhardsson i Aron Palmarsson. Vratar Bjoergvin Gustavsson je imao 12 obrana, a postigao je i jedan pogodak.

Hrvatska je s jednim bodom na zadnjem mjestu, a Island je s prva dva boda skočio na petu poziciju. Na vrhu ljestvice skupine I je Francuska s maksimalnih šest bodova. Po četiri imaju Mađarska i Austrija.

Sjajan početak koji opet nije iskorišten

Dvoboj s Islandom počeo je pravom jurnjavom po terenu, gdje su najduži napadi trajali po desetak sekundi. Tako su nakon jednog neiskorištenog napada na svakoj strani, unutar treće minute utakmice pala čak četiri gola, po dva na obje strane. Hrvatska je u prvih pet minuta hvatala gol zaostatka, da bi od vodstva Islanđana 3-2, Perkovčevi izabranici došli do prednosti od četiri pogotka (8-4), kad je Matej Mandić spojio dvije obrane.

Činilo se da tada da se u Koelnu sprema "španjolski scenarij", a pogotovo nakon 10. minute, kad je pri vodstvu Hrvatske 9-6 Ymir Gislason dobio crveni karton zbog toga što je udario Zvonimira Srnu u predjelu uha.

No, i u ovom dvoboju se igra s igračem više pokazala hendikepom, a ne dobitkom za hrvatske rukometaše. Umjesto povećanja prednosti naše reprezentacije, uslijedilo je devetominutno razdoblje u kojem su Islanđani postigli sedam, a primili samo dva gola, što im je u 18. minuti donijelo minimalnu prednost (11-12).

Dominik Kuzmanović Dominik Kuzmanović (Foto: ante/Cropix)

Kuzmanović jedina svjetla točka

Zahvaljujući ponovno sjajnom Dominiku Kuzmanoviću, koji je obranio tri "zicera" Elissonu, napadačka kriza Perkovčevih izabranika nije ostavila ozbiljniji rezultatski minus. Island je došao do +2 (13-15) u 24. minuti, ali je završnica prvog poluvremena prošla u znaku Luke Cindrića, koji je popravio loš napadački dojam s početka dvoboja. Cindrić je u zadnjih šest minuta postigao tri pogotka, po jedan su dodali Jelinić i Srna pa je Hrvatska u drugo poluvrijeme ušla s dva pogotka više (18-16).

Početak drugog poluvremena ponudio je razočaravajuće izdanje hrvatske reprezentacije. Izgubljene lopte i promašeni šutovi u izoliranim pojedinačnim pokušajima, bili su "voda na mlin" Islanđanima koji su za sedam minuta napravili 5-1 i opet došli do dva gola prednosti (19-21).

Islanđanima posljednji preokret

Prijetili su Islanđani otići i na ozbiljniju prednost, ali je Kuzmanović dao priliku svojim suigračima da se vrate u rezultatsku ravnotežu. Zahvaljujući prvenstveno Domagoju Duvnjaku to se i dogodilo pa je Hrvatska desetak minuta bila u 'egalu'. No, onda su se ponovno počele događati tehničke pogreške, gdje više ni Kuzmanović nije mogao spašavati brod koji je nezaustavljivo počeo tonuti.

Nakon što je Glavaš pogodio za 25-25 u 47. minuti, Hrvatska je više od sedam minuta ostala bez pogotka, a primila ih je šest, od čega tri iz kontranapada, pa je Island sedam minuta prije kraja imao velikih +6 (25-31). Hrvatski rukometaši su u tom trenutku "spustili gard", shvatili da ne mogu napraviti nikakav preokret pa su i Islanđani prestali juriti za popravljanjem svoje gol-razlike.

Hrvatskoj je na ovom prvenstvu ostala još utakmica protiv Njemačke, u srijedu od 20.30 sati, u kojoj će se izabranici Gorana Perkovca mogu samo boriti za svoju čast.

HRVATSKA - ISLAND 30-35 (18-16)

Koeln. Lanxess Arena. Suci: Daniel Accoto Martins i Roberto Accoto Martins (Portugal).

HRVATSKA: Kuzmanović 10, M. Mandić 2 obrane; Mihić, Duvnjak 4, Šoštarić 2 (1), Karačić 1, Maraš, Načinović 4, Kušan, Cindrić 4, Lučin, Šipić, Glavaš 1, Srna 4, Klarica 4, Jelinić 6.

ISLAND: Gustavsson 12 obrana (1 pogodak), Hallgrimsson; Rikhardsson 6 (1), Palmarsson 6, V. Kristjansson 4, Elisson 8 (1), Jonsson 1, G. Kristjansson 3, Gislason, Valencia, Vidarsson 2, Arnarsson, Gudjonsson, K. Kristjansson 1, Thrastarson 3, Olafsson.

Isključenja: Hrvatska 10 minuta; Island 4 minute

Sedmerci: Hrvatska 1/1; Island 2/2

Crveni karton: Gislason (Island)

 

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider