Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
čudesni francuzi

Francuska pobijedila Srbiju i gurnula Hrvatsku u drugi krug rukometnog Eura

Francuska i Hrvatska prošle su u drugi krug rukometnog Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski rukometaši furioznom su igrom razbili Srbiju u posljednjoj utakmici skupine C na Europskom prvenstvu 2022. Na kraju je bilo 29:25, ali taj rezultat zavarava jer su cijelu utakmicu vodili po desetak pogodaka razlike.

Ovaj rezultat išao je u korist i Hrvatskoj koja se tako plasirala u drugi krug gdje će igrati u novoj skupini.

Francuska je u novu skupinu I prenijela dva boda dok će Hrvati u borbu za polufinale u sljedeće četiri utakmice ući bez bodova.

Zbog tih bodova Francuska nije imala što kalkulirati u ovoj utakmici što je i pokazala, a priče o nekakvom puštanju Srbima koje su se pojavile bile su protivne svakoj logici.

Odabranici Guillaumea Gillea već su na poluvremenu vodili sa 16-7, a u nastavku susreta mirno su odradili posao i na koncu pobijedili sa 29-25.

Francusku su do pobjede predvodili Kentin Mahe sa šest, Dika Mem s pet, te sjajni Vincent Gerard sa 12 obrana. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Bogdan Radivojević sa sedam, te Lazar Kukić sa četiri gola.

Francuska i Hrvatska će u drugom krugu igrati u skupini I u kojoj su već Danska i Crna Gora. Danska prenosi dva boda, dok Crna Gora, poput Hrvatske dolazi s "nulom".

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider