Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sretno, cure!

Uz braću Sinković Hrvatska ima i sestre Jurković: Cilj su im Olimpijske igre

Nedavno su završile pete u finalu Europskog prvenstva.

Ove 21- godišnje sestre Josipa i Ivana Jurković proteklog su vikenda odradile sjajan posao. I one su kao i braća Sinković i Damir Martin nastupile u finalu europskog veslačkog prvenstva u Varezeu. Na kraju su zauzele peto mjesto, a nastupom u Italiji jako su zadovoljne, pogotovo zato što više od tri mjeseca zbog Ivanine ozljede nisu zajedno trenirale.

''Ja sam bila van tri i pol mjeseca imala sam frakturu rebara i sada sam u treningu već nekih dva i po mjeseca i mi smo očekivale da ćemo se dobro potrkat s curama, ali ipak nismo očekivale ovako dobra rezultat da nas je baš ono, sam ulazak u finale nas je iznenadio, ali baš brutalno, onda je ovo sve ostalo bilo još bonus'', govori Ivana Jurković.

''Znači mi smo prezadovoljne čim smo vidjele u prvoj trci da se držimo tu sa ovima koje su izborile Olimpijadu i koje su već iskusne cure, bilo nam je iznenađenje. Čim smo bile u finalu rekle smo si sad je sve moguće idemo na sve ili ništa i evo mi smo prezadovoljne'', dodaje Josipa.

gol expired Postaje li trećeligaš najbogatiji hrvatski klub? Obećanje pred izbore ne zvuči nimalo loše divider

Pred vama je nastup na svjetskom veslačkom kupu koji se prvi put u povijesti održava na Jarunu, to je poseban izazov sigurno?

''Je to je poseban izazov, pogotovo zato što nastupaš doma, moći će te gledati rodbina i općenito ljudi koji su tu i imati Svjetski kup u tvojoj državi, meni već zaigra srce kad se sjetim da ću nastupati u mojoj državi.''

A izazova ovim djevojkama, ali i njihovom treneru Aleksandru Vukojčiću ne nedostaje. Nakon što su 2017. bile europske i svjetske juniorske prvakinje u četvercu bez kormilara, prošle su godine sjele u dvojac na pariće. Ipak, od ove sezone odlučili su se za dvojac bez kormilara i čini se nisu pogriješili. A ovo ljeto planiraju ispuniti visoke ciljeve.

gol expired Mladi Hrvat prijeti srpskom borcu: ''Glava će mu odletjeti u publiku" divider

''Najveći cilj je da se dobro zabavimo i da sve ono što smo radili to i pokažemo, a cilj kao i svakom sportašu je izboriti Olimpijske igre u Tokiju'', kaže Josipa.

''To nam je za mjesec i pol već i šansi imamo, otvoreno je sve. Sad su pokazale da se mogu trkat sa njima, ali kao i sve te pred olimpijske regate i natjecanja, bit će jako gusto i ne možemo prognozirat ništa, ali šanse imaju'', rekao je trener sestara Jurković.

Odličnim radom i treninzima, ali i sjajnim rezultatima iz prošlosti ove sjajne mlade Velolučanke sigurno imaju svijetlu sportsku perspektivu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider