Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sudar u tunelu Pećine

Tužna vijest iz Rijeke: U teškoj prometnoj nesreći poginuo poznati hrvatski olimpijac

Antonijo Rački (50) je nastupio dva puta na Zimskim olimpijskim igrama.

Antonijo Rački (Foto: Novi list/GOL.hr)

U teškoj prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila u tunelu Pećine u Rijeci život je izgubio Antonijo Rački (50), proslavljeni hrvatski skijaški olimpijac i sudionik Zimskih olimijskih igara.

Do nesreće je došlo kada je 19-godišnji vozač osobnog automobila zbog neprimjerene brzine u zavoju izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u teretno vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera.

Od siline udarca osobno se vozilo zarotiralo na kolniku i pritom su trojica putnika ispala iz vozila. Njih su dvojica, starosti 19 i 50 godina, nažalost preminula na mjestu događaja, dok su vozač i treći putnik ozlijeđeni.

Luka Modrić Španjolci: "Tenzije na Bernabeu. Modrić se osjeća prevarenim, odlazi iz Reala" divider

Nažalost, danas je stigla potvrda kako se među poginulima nalazi poznati hrvatski sportaš koji je nastupa na ZOI 1994. u norveškom Lillehammeru i četiri godine kasnije u japanaskom Nagonu, piše Novi list.

Na ZOI u Lillehammeru u maratonu u skijaškom trčanju osvojio 52. mjesto, a još je nastupio i u utrkama na 10 kilometara (79. mjesto), kombinaciji (71. mjesto) i 30 kilometara slobodno (63. mjesto).

Nažalost, zbog bolesti četiri godine kasnije u Naganu nije uspio stići do cilja u utrci na deset kilometara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider