Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Teška kazna

Trostruki olimpijski prvaci suspendirani na šest mjeseci!

Talijanska vaterpolska reprezentacija suspendirana na šest mjeseci.

Alessandro Campagna (Foto: Afp)

Mušku vaterpolsku reprezentaciju Italije suspendirala je na šest mjeseci Jedinica za integritet vodenih sportova (AQIU) zbog verbalnog i fizičkog napada na službene osobe nakon poraza od Mađarske u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Savez je kažnjen i sa 100.000 dolara, od čega 50.000 mora platiti u roku od 90 dana, dok je 50.000 uvjetno i aktivirat će se u slučaju novog kršenja Kodeksa do 17. listopada 2026.

Poludjeli na suce

Italija je u četvrtfinalu olimpijskog turnira izgubila od Mađarske nakon peteraca. Jedan od ključnih trenutaka dogodio se koncem druge četvrtine, kada su suci zbog brutalnosti isključili Francesca Condemija. Talijan je pucao po golu te je nakon ispuštene lopte iz ruke naletio na glavu Jansika. Talijanima je poništen gol, iduće četiri minute ostali su s igračem manje, a Mađari su dobili i peterac.

Talijani su poludjeli nakon odluke sudaca, a "pravdu" su očito potražili i nakon susreta.

Napali ih na parkiralištu

"Talijanski izbornik Sandro Campagna i dio igrača nakon utakmice su verbalno i fizički napali suce i delegate na parkiralištu ispred bazena", objavio je AQIU.

Zanimljivo, AQIU je potvrdio da je potez Francesca Condemija bio legitiman i da nije trebao biti isključen. Međutim, Jedinica je napomenula da je talijansko ponašanje nedopustivo u bilo kojem sportu i posebno šteti globalnom imidžu vaterpola.

Priznali kršenje Kodeksa

Vodstvo Talijanskog vaterpolskog saveza priznalo je kršenje Kodeksa o integritetu vodenih sportova, koji zabranjuje nasilno ponašanje, kao i ometanje, neposluh ili ometanje događaja.

Campagna je također napisao pismo sucima i dužnosnicima u kojem se ispričava za incident, navodi AQIU.

Suspenzija počinje 17. listopada, što znači da Talijani neće moći nastupiti na Svjetskom kupu. Međutim, imat će pravo nastup na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima zakazanom za srpanj.

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa i Jurčić Bivši Dinamov trener: "Ne dam na Zdravka Mamića, iako je na neki način uništavao moju karijeru" divider

Nenad Bjelica Bjelica istakao Baturinu i Sučića: "Pokazali su da u SHNL-u ima igrača za Vatrene" divider

Hrvatska 2030. GRAFIKA Pogled u budućnost: Ovako bi Hrvatska mogla izgledati na Svjetskom prvenstvu 2030. godine divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu Troy... 🤣💸

🗣: "Potrošio sam 96 tisuća eura na zabavi uz bazen, 96 tisuća eura u hotelu s kasinom ujutro, te navečer 72 tisuće eura." 🤣

📸: AFP
Bjelica o tome kako mu je bilo s tribine gledati utakmicu? 😂😂😂😂

📸: Ronald Goršić/CROPIX
🗣: "Ne znam koga bih izdvojio, svi su bili sjajni." 😄🔵

📸: Goran Mehkek / CROPIX
Junak Dinamovog večerašnjeg trijumfa! 🔵💪

📸: Ronald Gorsic/CROPIX