Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
objasnio posljedice

Trener brojnih uspješnih hrvatskih sportaša za Dnevnik Nove TV: ''U velikom smo problemu''

Koronavirus prekinuo je treninge i natjecanja brojnih sportaša, a trofejni hrvatski kondicijski trener objasnio je kakve posljedice to nosi.

Pero Kuterovac čovjek je koji je kao kondicijski trener sudjelovao u osvajanju tri olimpijske medalje u tri različita sporta u Riju 2016. S njim je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban.

Ima li za njega prestanka treniranja zbog epidemije koronavirusa?

"Snalazimo se u ovim okolnostima, ovo je nešto na što nitko nema odgovor, potpuni kolaps sporta, ali moramo gledati naprijed na natjecanja koja dolaze, još uvijek je olimpijada aktualna. Moramo svi skupa nešto smisliti da sportaši ipak naprave neki trening."

gol expired Njemačkom nogometu prijeti kolaps: Zbrajaju se astronomski gubici, klubovima prijeti bankrot divider

Što se događa u tijelu sportaša ako nije aktivan nekoliko tjedana?

"Nakon dva tjedna smanjuje se maksimalni primitak kisika. Nakon četiri tjedna dolazi atrofija mišića, eksponencijalno pada a povećava se potkožno masno tkivo, dakle sve ono što izbjegavamo da se dogodi sportašima. Kontinutet je najvažniji, a mi ga sad nemamo, a tu smo u velikom problemu.

Bojan Bogdanović se javio da trenira u samoizolaciji po vašem programu.

"Zamolio me da mu pošaljem neki program treninga, poslat ću mu neke vježbe da ne bude totalno out kad se nastavi prvenstvo."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider