Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kako će to izgledati?

Veliki problem za hrvatske sportaše: Sve je na pauzi, ugledni trener upozorava na potencijalnu opasnost

Realan problem vrhunskih sportaša je i kako ostati u formi; zbog moguće zaraze, obustavljeni su i treninzi.

Par metara od mora, a sve pod ključem. Brojne jedrilice splitskog Mornara iduće će dane provesti na suhom jer ni na pučini više niste sigurni od koronavirusa.

"Prvo smo dobili naredbu da moramo otkazati državno prvenstvo koje je trebalo početi ovaj četvrtak, tako da je to bila prva odluka. I nakon toga, kako se stvari razvijaju i ima sve više i više zaraženih, odlučili smo jučer da je možda najbolje da zatvorimo klub na, za početak, desetak dana'', rekao je Tonči Stipanović, jedriličar JK-a Mornar iz Splita.

Otkazuju se i nadolazeće inozemne regate, pa jedriličarima ne preostaje puno opcija.

"Jedini što možemo su kondicijski treninzi"

"Jedino što sad možemo je nastaviti s kondicijskim treninzima vani, na otvorenom i vidjeti razvoj situacije, pa ćemo dalje planirati."

Baš poput splitskih jedara, miruju i mrežice koševa u Višnjiku. Od četvrtka je raspuštena prva momčad Zadra, a njen trener Danijel Jusup povlači znakovitu paralelu.

gol expired Veliki derbi koji se željno iščekivao završio razočaranjem: Bez golova prvi put nakon 8,5 godina divider

"Svi smo zatečeni, ova novonastala situacija je nešto novo - nismo nikad bili u takvoj situaciji. Ja se sjećam onog ratnog - sjećam se rata kako se ta liga odigravala. Prvo hrvatsko prvenstvo bilo je sa šest klubova, to se odigralo negdje u dva mjeseca - to mi je nekako neću reći najsličnije, al eto - nekako isto izvanredna situacija."

Trener Zadra upozorava na potencijalne opasnosti apstinencije od treninga

Do kada će ova trajati - nemoguće je predvidjeti. No Jusup upozorava da bi, ako potraje, apstinencija od treninga mogla ostaviti značajne posljedice na igrače.

"Ukoliko se prekine skroz sa tom aktivnošću i odmah krene recimo s utakmicama, opet postoji puno veća opasnost ozljeda."

gol expired Njemačkom nogometu prijeti kolaps: Zbrajaju se astronomski gubici, klubovima prijeti bankrot divider

Sve je veća i opasnost od odgode Olimpijskh igrara u Tokiju, za koje je naš srebrni olimpijac iz Rija Stipanović srećom ranije osigurao vizu. No pandemija korona virusa uništila je raspored priprema.

''Natjecanja se otkazuju. Krajem ovog mjeseca smo trebali ići u Palma de Mallorcu na prvu regatu, nakon toga u Francusku i iza toga se okrenuti Japanu i pripremama. Već početak 5. mjeseca je trebao bit prvi odlazak u Japan, ali sad ćemo morat pričekat malo sa tim."

Sport na čekanju - stanje je na koje se svijet već, nažalost, počeo navikavati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider