Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Trener Ane Jelušić: Znam da ona vrijedi za pet-deset najboljih

Hrvatska skijašica Ana Jelušić, specijalistica za slalom, loše je otvorila novu sezonu Svjetskog kupa. U finskom Leviju je bila tek 40. nakon prve vožnje, dok je u Aspenu promašila vrata u uvodnom dijelu prvog "laufa"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvije nule nakon dvije utrke nikako nisu ono čemu se riječka skijašica nadala, kao niti bilo tko u njenom stožeru. U razgovoru za Totalsport je potvrdio to i Anin trener Zoran Sobol:

- Nisam ovo očekivao. Nitko ovo nije očekivao, ali takve se stvari u skijanju događaju. Nemamo drugu šansu kao u mnogim drugim sportovima. Kreneš, promašiš vrata i time je priča za tu utrku gotova. U Leviju je bila slaba, krajnje slaba i nitko to ne može skriti, no za Aspen se odlično pripremila i mislio sam da će ostvariti vrlo dobar rezultat. No, tu se u svemu potkralo i malo nesreće - krenuo je u priču Zoran Sobol.

* Koliko ovakav loš start može utjecati na nastavak sezone?

- Nadam se da neće imati utjecaja. Zapravo, ako mene pitate, ne bojim se za Anu. Ona je sada na rubu prve jakosne skupine (op.a. petnaest najboljih slalomašica), ali nisam zabrinut jer je na treninzima odlična. Jedino što moramo je prenijeti dobre rezultate s treninga na utrke.

* Što kažu treninzi?

- Pa, trening govori da je i za sekundu brža od cura iz francuske reprezentacije. Prije Aspena je bila odlično spremna, puna samopouzdanja, ali se dogodio kiks. I kada vidim što smo sve prošli, a prošli smo 35.000 kilometara okolo-naokolo, za nula bodova, onda je normalno da to ostavi malo depresije i defetizma među vama.

* Je li Ana depresivna zbog ovakvog starta? Plasmani među deset, petnaest ili dvadeset najboljih u slalomu su, ipak, bili realnost?

- Ne, u glavi ona nije potonula niti malo, nije takva sportašica. No, naravno da dva loša rezultata moraju ostaviti nešto negativnoga u tebi. Vjerujemo da nova utrka donosi bolje vijesti. Zapravo, gore od ovoga niti ne može.

u glavi ona nije potonula niti malo, nije takva sportašica. No, naravno da dva loša rezultata moraju ostaviti nešto negativnoga u tebi

- Zoran Sobol
* Standardni Anin problem je astma i brzi umor koji osjeća tijekom utrka. Kako se ove sezone nosi s tim?

- Nikada manje problema nije imala s astmom. U tom pogledu su najviše traga na nju ostavljali veleslalomski treninzi i nastupi. Veleslalom ju je umarao više od ostaloga i poticao te probleme. No, tu smo disciplinu žrtvovali baš zbog toga i ne želim da nam astma bude alibi.

* Iduća slalomska utrka je u francuskom Courchevelu 21. prosinca. Slijede nakon toga Semmering, pa Zagreb... Što se može najaviti za te utrke?

- Stotinu puta sam već ponavljao da je u skijanju stvarno pretenciozno prognozirati stvari. Stotinka, milimetar ili bilo koji drugi detalj odlučuju. Ponavljam, i Ana i ja znamo da vrijedi za deset najboljih. Sada ćemo valjda to i potvrditi - završio je Zoran Sobol.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider