Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čudna odluka

Bayern potjerao Hrvata iz kluba: U njegovu obranu stao Manuel Neuer

Toni Tapalović u Bayernu je proveo čak 12 godina, a bavarski velikan odlučio je da im više nije potreban.

Toni Tapalović na proslavi Lige prvaka (Foto: Afp)

Navijače Bayerna iznenadila je vijest da klub napušta Toni Tapalović, 42-godišnji Hrvat koji je bio trener golmana.

Bavarski velikan procijenio je da im više ne treba Tapalović, koji je najzaslužniji za razvoj karijere velikog Manuela Neuera.

"Kao trener golmana Toni je bio uključen u uspjehe naše momčadi posljednjih godina. Zahvaljujemo mu na tome. Razlike u načinu rada dovele su do toga da sad svatko ide svojim putem. Želimo Toniju Tapaloviću sve najbolje u budućnosti", poručio je Hasan Salihamidžić, sportski direktor kluba.

Javio se i Neuer

"Dragi Toni, danas završava jedna era Bayern Münchena. S tobom nakon 11 i pol godina iz kluba ne odlazi samo apsolutni pionir modernog vratarstva, nego i velika osoba. Svi, ne samo u Münchenu, znaju da bez tebe ne bi bilo ovih uspjeha. Nije manje važno, oblikovao si mene i podigao moju igru na višu razinu. Nedostajat ćeš mi i hvala ti na svemu'', napisao je Neuer.

Od Neuera napravio Hrvata

Tapalović i Neuer radili su dugo godina zajedno, provodili su po cijele dane trenirajući u Bayernovu kampu, a često su se družili i privatno.

Sergej Jakirović VIDEO Rijekina lista za odstrel: Jakirović naveo deset imena i otkrio tko je najbliži odlasku divider

Neuer je zbog njega zavolio Hrvatsku i zbog toga svakog ljeta dolazi u Lijepu Našu na odmor. Zna brojne domoljubne hrvatske pjesme, a dobro i razumije jezik.

Slavni Nijemac često je kritiziran u svojoj zemlji zbog javne ljubavi prema Hrvatskoj, napadali su ga zbog pjevanja Thompsonovih pjesama, no njega to nije omelo te je i dalje nastavio ljetovati u Hrvatskoj.

Prošlo ljeto biciklom se uputio u Hrvatsku, pa je tako od Münchena došao do Dubrovnika.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider