Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NADIMAK THE FUTURE

Tko je nova UFC zvijezda: Ne voli usporedbe s McGregorom, a uzeo je prezime od supruge, poznate MMA novinarke

Irska je ponovno izrodila veliku UFC zvijezdu, momka koji ima sve potrebno za vladati UFC-ovom velter kategorijom.

Ian Machado Garry (Foto: Profimedia)

Svoj prvi nastup na glavnom programu neke UFC priredbe savršeno je iskoristio Ian Machado Garry, 25-godišnji irski borac kojeg su vjerniji fanovi već odavno upoznali.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

Nanijevši prvi poraz nokautom iskusnom Danielu Rodriguezu, borcu poznatom po pravim ratovima u borilištu, The Future je osigurao svoje mjesto u Top 15 velter kategorije i činjenica je da mu slijede prave stvari, za koje je potvrdio da je spreman.

Izbjegava ikakve usporedbe s McGregorom

A tko je zapravo ovaj momak, koji je godinu i pol dana riješio već pet UFC protivnika?

Dolazi iz Portmarnocka, sjeveroistočnog predgrađa Dublina, na obali Irskog mora i ne voli usporedbu sa svojim najpoznatijim sunarodnjakom, Conorom McGregorom, koji dolazi iz Crumlina, kvarta na jugu glavnog grada Irske. 

Jailton Almeida Brazilac Almeida nova je teškaška sila: Poigrao se s još jednim borcem iz samog vrha divider

No, put im je zapravo vrlo sličan, jer su obojica ime prvobitno izgradili kroz Cage Warriors organizaciju, gdje je Conor postao dvostruki prvak i najveća zvijezda, a do statusa prvaka te zvijezde došao je i Garry, koji je prvu od svojih sedam borbi unutar najveće britanske organizacije odradio kao 21-godišnjak.

Nakon osvajanja titule Cage Warriors prvaka, dolazak u UFC bio je neminovan, što je on i potvrdio.

Iako posjeduje kvalitetu, karizmu i zvjezdani potencijal, uz sebe ipak još nije uspio skupiti gomilu pasioniranih navijača, kao što je to napravio McGregor, a i puno je manje sklon kaosu. Iako je inteligentan i vješt ispred mikrofona, postavio si je neke granice gospodskog ponašanja koje ne namjera prijeći. Namjerava svoj put prema vrhu izgraditi nastupima i do mu ide jako dobro.

Javnost iznenadio vezom s 15 godina starijom voditeljicom

Posebna zanimljivost njegovo je prezime, odnosno prvo od dva. Machado, portugalsko/brazilsko prezime koje će mnoge navesti na pomisao da posjeduje portugalske ili brazilske korijene. No, niti blizu. Prezime je uzeo od svoje supruge Layle Anne-Lee Machado, danas poznate kao Layla Machado Garry.

Bryan Battle i Rinat Fakhretdinov VIDEO Kakav krš i lom u UFC-u: Krenuo agresivno pa ga protivnik uspavao za samo 14 sekundi divider

Ova 40-godišnja TV voditeljica, 15 je godina starija od svog izabranika, a njoj prezime Machado dolazi od brazilske majke, dok joj je otac Irac iz Engleske. U vezi su još od vremena kad je on bio 22-godišnjak iz Cage Warriorsa, a iako mnogi nisu vjerovali da će to potrajati, završilo je brakom. Njih dvoje su nerazdvojni i nerijetko u javnosti pokazuju privrženost jedno drugom. Roditelji su dječaka Leandra Vegasa, rođenog u listopadu prošle godine.

Laylu UFC fanovi jako dobro poznaju kao voditeljicu UFC Connected serijala, koji pobliže prezentira borce iz raznih dijelova svijeta, van onih država koje inače daju najviše članova UFC rostera. Osim toga radi i kao najavljivačica u Cage Warriorsima, gdje je Garryja zapravo i upoznala.

Mladi Garry je borac kompletnih MMA vještina, koji pokazuje kako i dalje svakom borbom napreduje. Do UFC-a se pripremao u svom matičnom timu u Irskoj, nakon čega je prešao u poznati Sanford MMA, kod Henryja Hoofta. 

Alexander Volkanovski UFC najavio program velike priredbe u srpnju i glavnu borbu novog spektakla u Londonu divider

Za sada je na pravom putu i nema sumnje da će biti velika zvijezda, a hoće li biti prvak, ovisit će samo o njemu. Isto tako nema sumnje kako će s vremenom doći i veći broj fanova, jer uistinu nema u njemu ništa što bi ih odvratilo od podrške ovom borcu.

Isto tako možemo biti sigurni da ćemo ga iduću borbu gledati na glavnom programu neke UFC PPV priredba, pa automatski time i u prijenosu na gol.hr-u. Veselimo se!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider