FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PETA ČISTA POBJEDA

Brazilac Almeida nova je teškaška sila: Poigrao se s još jednim borcem iz samog vrha

Brazilski teškaš Jailton Almeida svoj do sada najteži ispit riješio je silovito i dominantno.

Jailton Almeida (Foto: Profimedia)

Krcate tribine dvorane u Charlotteu svjedočile su novom UFC Fight Nightu, gdje je svoju neupitnu kvalitetu potvrdio Jailton Almeida, brazilski teškaš nevjerojatno dominantnog stila borbe.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

Surinamac Jairzinho Rozenstruik, borac koji je svojedobno imao jednako impresivan ulazak u UFC karijeru, bio mu je najteži i najozbiljniji protivnik dosad, ali i još jedan kojeg je Almeida potpuno izdominirao i deklasirao kao da je netko niže glase, a ne nokauter koji je u borbu ušao kao deveti borac ljestvice izazivača.

Provjeren recept - rušenje i dominacija

Kao što smo od njega navikli do sada, Almeida je nevjerojatnom lakoćom ušao u rušenja i odveo protivnika na pod, a onda je tamo dominirao sve dok nije došao do pozicije za gušenje, koje je zatvorio nešto prije isteka četvrte minute borbe.

Almeidi je ovo bila peta UFC borba, četvrta u teškoj kategoriji, a sve je do sada završio prekidom uz sličnu dominaciju, četiri puta u prvoj i jednom u drugoj rundi. Sad mu vjerojatno slijedi netko od same elite, borba u kojoj će pokazati je li spreman krenuti na sami vrh. S nepune 32 godine, Almeida je jedan od mlađih teškaša na UFC rosteru.

Bryan Battle i Rinat Fakhretdinov VIDEO Kakav krš i lom u UFC-u: Krenuo agresivno pa ga protivnik uspavao za samo 14 sekundi divider

Loša sunaslovna borba, Garry oduševio

U sunaslovnoj borbi dogodio se okršaj od kojeg se puno očekivalo, a ništa dobilo. Zapravo, dobio je Johnny Walker vrijednu pobjedu nad Anthonyjem Smithom, no uz nastup kakav od njega nismo navikli. Uz puno kalkulacija i bez hrabrosti da pokuša završiti očito nemotiviranog, ali i brojnim ratovima potrošenog Smitha. Uzeo je pobjedu sudačkom odlukom, no neće se fanovi veseliti njegovoj idućoj borbi.

Zato će se veseliti novoj borbi Iana Machada Garryja, koji s razlogom nosi nadimak The Future. Do svoje 12. pobjede iz jednako toliko borbi, a pete u UFC-u, došao je savladavši Daniel Rodrigueza prekidom u prvoj rundi. Sve je pokrenuo vrhunski pogođenim udarcem nogom u glavu, nakon čega mu nije bilo teško završiti uzdrmanog iskusnog protivnika. Rodriguez je nokautiran prvi put u karijeri, a Garry će preuzeti njegovo mjesto u Top 15 velter kategorije.

Impresivan je bio i Carlos Ulberg, koji je nakon dvije minute nokautirao Ihora Potieriju, što je njegova četvrta pobjeda u nizu, nakon neuspješnog UFC debija. Ujedno i treća u nizu prekidom u prvoj rundi. Glavni program otvorila je pobjeda Alexa Morona, prekidom u prvoj rundi protiv Tima Meansa.

Ante Čačić Delija saznao protivnika u borbi za milijun dolara, ide na bivšeg UFC borca divider

Svakako vrijedi spomenuti i okršaj veterana s uvodnog programa, u kojem je Matt Brown, u svojoj 30. UFC borbi, nokautirao Courta McGeeja. Brown će idućeg mjeseca proslaviti 15 godina od prve UFC borbe, a u njihovom oktagonu je ostvario 17 pobjeda i 13 poraza.

UFC Fight Night: Rozenstruik vs. Almeida (rezultati)

Jailton Almeida def. Jairzinho Rozenstruik - SUB (R1 3:43)
Johnny Walker def. Anthony Smith - jednoglasna sudačka odluka
Ian Machado Garry def. Daniel Rodriguez - TKO (R1 2:57)
Carlos Ulberg def. Ihor Potieria - TKO (R1 2:09)
Alex Morono def. Tim Means - SUB (R2 2:09

Matt Brown def. Court McGee - KO (R1 4:09)
Karl Williams def. Chase Sherman - jednoglasna sudačka odluka
Douglas Silva de Andrade def. Cody Stamann - jednoglasna sudačka odluka
Mandy Böhm def. Kim Ji-yeon Technical - podijeljena sudačka odluka
Bryan Battle def. Gabriel Green - KO (R1 0:14)
Tainara Lisboa def. Jessica-Rose Clark - SUB (R3 4:20)

Shalie Lipp Tragično stradala 21-godišnja MMA borkinja, trebala je biti budućnost UFC-a divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider