Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Fenomenalna djevojka

Hrvatska sportska heroina za Dnevnik Nove TV o svojoj posebnosti: "To je jako teško naučiti"

Veliki doprinos osvajanju brončane medalje na Europskom prvenstvu rukometašica dala je Tea Pijević.

Bravurozna Tea Pijević s 15 obrana u utakmici za broncu dala je veliki obol trijumfu hrvatskih rukometašica nad domaćinom Europskog prvenstva. Danska je ostala pokisla, s drvenom medaljom, a naše rukometašice su se vratile kući s broncom oko vrata čemu se ni same nisu nadale prije odlaska na Euro.

O dojmovima nakon povratka i svemu onome što se događalo u protekla dva tjedna s Teom Pijević je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić.

S obzirom na to kakav je interes pobudio vaš odlazak na Europsko prvenstvo početkom ovog mjeseca i kakav je interes pobudio vaš dolazak, može se povući paralela s iskustvom vaših muških kolega s odlaskom u Portugal 2003.?

"Dobra večer i pozdrav svim gledateljima Nove TV. Ne bih ja to nikako dijelila s momcima i 2003. Mi smo krenule na to natjecanje, od nas nitko nije očekivao. Meni je drago da smo pokazale svima u Hrvatskoj za ženski rukomet, ne samo u Hrvatskoj nego očito i u cijeloj Europi koja piše o nama. Ne bih nikoga izdvajala, tu je 17 heroina i stvarno bih zahvalila ovim ljudima koji su nas došli dočekati, a hvala i vama medijima, podigli ste nas u zadnja dva tjedna. Hvala u ime svih igračica."

gol expired Imat će podršku kao Kauboji: Pogledajte gdje ćemo navijati za naše rukometašice divider

Izbornik Šoštarić je rekao da je ovo najkompaktnija ekipa koju je ikada trenirao, ekipa u kojoj su sve igračice disale jedne za drugu. U kojem trenutku ste osjetili da bi se u Danskoj moglo dogoditi nešto veliko?

"Nakon prve utakmice. Imale smo i prije i želje i motivacije, ali nakon te prve utakmice smo vidjele da možemo i to nam je dalo snagu. Iza toga svjetske prvakinje i sve ostalo pišemo povijest..."

"Ne mogu objasniti svoj stil"

Rekli ste da nikoga ne biste izdvajali, ali definitivno vi jeste jedna od najzaslužnijih za ovu fantastičnu i veličanstvenu medalju. Vaš stil branjenja je izazvao brojne komentare na rukometnom svijetu, čak je i Marin Šego rekao da biste mogli doći na skorašnje pripreme muške reprezentacije i malo podučiti vratare kako se hvataju žive lopte.

"Evo iskreno, ja vam tako branim cijelu svoju karijeru i moram to reći. U Sesvetama sam tako branila, u Lokomotivi sam kasnije došla malo na tu europsku scenu gdje smo osvojili Challenge Cup, već se je tada malo čulo za mene. Sad u reprezentaciji stvarno scena, još pogotovo nema publike, svi su gledali pred televizijom. Malo izgleda smiješno, lagano i malo teško za igračice, ali jednostavno to je taj moj stil. Jako ga je teško naučiti. Ja mogu pokazati, ali ne znam... Ti neki djelići sekunde, već me svi ispituju, ne mogu vam niti reći niti objasniti kako je to."

"Dankinje su nas malo naljutile"

Važno da je vrlo, vrlo učinkovit.

"Tako je."

Pobijedili ste pet utakmica prije te utakmice za broncu protiv pet jakih protivnika, ali bez obzira na to oko kruga danske reprezentacije se vrlo podcjenjivački govorilo o Hrvatskoj uoči utakmice za broncu. Kako ste to doživjeli?

"Pa iskreno, nas su podcjenjivali od prvog dana, to se već zna, nećemo ponavljati, kroz hotel i sve... Dankinje su nas, moram priznati, malo naljutile. Taj njihov bivši izbornik i igračice, u medijima da nas tako podcjenjivaju da govore one imaju 95 posto, a mi pet posto šanse. Moram reći da sam u svlačionici osjetila taj žar i napaljenost i nisam se uopće bojala te utakmice."

Problem funkcioniranja ženskog sporta u Hrvatskoj: Što nakon bronce?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider