Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jedva čekamo

Imat će podršku kao Kauboji: Pogledajte gdje ćemo navijati za naše rukometašice

Hrvatske rukometašice zaludile su naciju u protekla dva tjedna, a sve je kulminiralo osvajanjem bronce na Europskom prvenstvu u Danskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za razliku od rukometaša za koje je već tradicionalno rezerviran siječanj, rukometašice svoja velika natjecanja (europska i svjetska prvenstva) igraju krajem kalendarske godine.

Sjajna generacija hrvatskih rukometašica i bronca koju su senzacionalno iskovali na netom završenom Europskom prvenstvu u Danskoj "natjerala" nas je da zavirimo u kalendar njihovih predstojećih natjecanja.

Nažalost, nećemo ih gledati na Olimpijskim igrama u Tokiju jer još ranije nisu uspjele izboriti izravni plasman niti mjesto na jednom od tri kvalifikacijska turnira za olimpijsku smotru.

Broncu će braniti na "domaćem terenu"

No, zato s nestrpljenjem iščekujemo Svjetsko prvenstvo kojemu će od 2. do 19. prosinca 2021. domaćin biti Španjolska. Bit će to prvo Svjetsko prvenstvu u proširenom izdanju (broj reprezentacija povećan je s 24 na 32), a Hrvatska se kvalificirala kao jedna od četiri najbolje reprezentacije s ovogodišnjeg Europskog prvenstva.

Broncu koju su ovog ponedjeljka donijele u Hrvatsku Kraljice šoka pokušat će obraniti (tko zna, možda i nešto više) na Europskom prvenstvu koje će se od 4. do 20. studenog 2022. igrati u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

gol expired Blažević bocnula danskog izbornika, opisala kako su reagirale na podcjenjivanje: "Naljutio nas je" divider

Zanimljivo, premda će se taj Euro igrati u tri države, bit će sveukupno četiri grada domaćina: Ljubljana, Celje, Podgorica i Skoplje. Uz pretpostavku i očekivanje da će pandemija koronavirus dotad postati stvar prošlosti i da će gledatelji moći s tribina uživati u rukometu, naše rukometašice bi mogle s tribina imati veliku podršku, naročito ako ih ždrijeb svrsta u neku od skupina u Sloveniji.

Prosinac 2023. donosi novi odlazak na sjever Europe jer Danska, Norveška i Švedska će biti zajednički domaćini Svjetskog prvenstva.

A onda, u olimpijskoj 2024. godini, osim Igara u Parizu (za koje se nadamo da će na njima nastupiti naša reprezentacija, od 28. studenog do 15. prosinca će se održati Europsko prvenstvo u Austriji (Innsbruck), Mađarskoj (Budimpešta i Debrecen) i Švicarskoj (Basel). Još jedna prilika da kockice ispune tribine i da odjekuje pjesma naših navijača...

gol expired Izbornik Šoštarić objasnio gdje je bila prekretnica i što sada planiraju: Otkrio sjajan detalj s dodjele medalja divider

Zagrljaj hrvatskih rukometašica Trenutak koji tjera suze na oči: Rukometašice dočekala suigračica koja im je nedostajala, emocije su ih savladale divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider