Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Poznate startne pozicije

Drama u zadnjem kolu: Domaćini ipak izbjegli totalni debakl, ludnica u skupini D!

Kompletirano je treće kolo Svjetskog rukometnog prvenstva u skupinama A, B, C i D.

Poljski navijači (Foto: Afp)

Poljska je uspjela izbjeći debakl epskih razmjera i pobjedom protiv Saudijske Arabije od 27:24 (13:12) izboriti drugi krug Svjetskog rukometnog prvenstva.

Poljaci, koji su zajedno sa Šveđanima domaćini ove svjetske smotre, u prva dva kola skupine B doživjeli su poraze od Francuske i Slovenije te im je ovaj dvoboj sa Saudijcima bio odlučujući za prolaz dalje. Dovoljan im je bio i bod (zbog bolje gol-razlike u odnosu na Saudijsku Arabiju) kako bi se plasirali u drugi krug.

Većim dijelom prvog poluvremena gledali smo pravu dramu u Katowicama, u dva navrata Saudijci su imali prednost od dva gola, ali Poljaci su se pribrali i pobrinuli se da svojim navijačima ne priušte totalni šok (kad se već otprije znalo da će bez bodova u drugi krug i da od velikog rezultata za njih na ovom SP-u vjerojatno neće biti ništa).

U skupini A Španjolska je zaokružila svoj hat-trick pobijedivši Iran s 35:22 (21:11) i kao prva ide dalje, uz prijenos četiri boda.

U skupini C Švedska je deklasirala Urugvaj s nevjerojatnih 47:12 (25:8).

Hampus Wanne Ovo se ne pamti: Švedski rukometaš postigao 10 golova u jednom poluvremenu divider

Skupina D ponudila je takav rasplet u kojem su tri reprezentacije završile s po četiri boda. Nakon što je Portugal u posljednjem kolu bio bolji od Mađarske s 27:20 (16:9), Portugalci, Mađari i Island u drugi će krug prenijeti svi po dva boda (jer se svima briše rezultat ostvaren protiv najlošije reprezentacije u skupini, Južne Koreje).

U drugom krugu križaju se skupine A i B te skupine C i D.

Komentar s desnog krila by Vedran Zrnić Analiza Vedrana Zrnića: Treba pronaći savršen omjer za udarni trio, jedna pozicija velik problem divider

Ivica Obrvan o problemu hrvatske reprezentacije

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider