Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"imamo određene prijedloge"

Vrhunski hrvatski sportaši i dalje ne smiju trenirati, no uskoro bi se i to moglo promijeniti

Najbolji hrvatski sportaši i osvajači olimpijskih medalja i dalje ne smiju trenirati normalno, iako Nacionalni stožer razmišlja o tome da im dozvoli.

Rekreativaca ima, ali najboljih hrvatskih veslača nema na Jarunu. Nema ni najboljih hrvatskih gimnastičara u dvoranama, jer su zatvorene. Nacionalni stožer, razmatra prijedlog da im se dopusti treniranje.

"Dobili smo određene prijedloge kako oni vide, barem za vrhunske sportaše po kategoriji koja propisuje zakon o sportu, odredio način treniranja jer vrhunski sportaši ne mogu puno mirovati", kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak.

gol expired Velika napetost u Barceloni: Jako ljutiti Rakitić namjerava zagorčati život lažljivim šefovima divider

Iz središnjeg državnog ureda za sport tvrde kako je dozvola samo pitanje vremena.

"Vjerujem da će se to dogodili što je prije moguće, kroz idućih par dana. Za konkretno moj sport, dvorana je apsolutno sve. I ovi treninzi koje smo znali odrađivati doma, tako nešto nama ne znači puno", rekao je Tin Srbić.

Damiru Martinu, dvostrukom olimpijskom srebru, suhi treninzi poput teretane, naravno, ne mogu zamijeniti treninge na vodi.

"Mislim da mi u individualnim sportovima, možemo konkretno držati svih pravila. Što nalaže struka, to jest epidemiološka za držanje distance, ne znam za ekipne sportove njima je vjerojatno malo teže."

gol expired Prošle su 22 godine od fenomenalne minijature Ronalda na "oranici" vrijedne finala Kupa UEFA-e divider

Plan je za sportaše A kategorije napravljen, i oni bi, barem u Zagrebu trenirali na jednom mjestu. Dakako, svako bi dobio svoj termin.

"Ako bih trenirao sam u dvorani, ne bih kršio nikakve mjere ne bih ugrožavao nikoga. Tako da vjerujem da će se na dobrovit svih nas to dogoditi što prije", kazao je Srbić.

"Mislim da bi te mjere, koje oni predlažu treba malo detaljnije razraditi. Treba nam još malo vremena. U svakom slučaju u kontaktu smo s njima i napravit ćemo to", rekao je Capak.

Sasvim je logično da u ovakvoj situaciji sportaši nisu prioritet. No kada su dozvole za trening u pitanju, isto je tako logično da oni koji od toga žive trebaju dobiti prednost.

gol expired Zoran Mamić napušta Hrvatsku i postaje izbornik, Dalić dobio astronomsku ponudu: Zlatko na velikom iskušenju! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider