Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Analiza IHF-a

Stižu pohvale Kaubojima uoči Svjetskog prvenstva: "Kvaliteta koju ima Hrvatska je nevjerojatna"

Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se za skorašnji početak Svjetskog prvenstva.

Hrvatska rukometna reprezentacija (Foto: Marko Prpić/Pixsell)

Međunarodna rukometna federacija (IHF) uoči nadolazećeg Svjetskog prvenstva poseban je tekst posvetila Hrvatskoj.

IHF se u predstavljanju Kauboja zapitao "je li Svjetsko prvenstvo prilika za Hrvatsku da vrati svoje rukometno nasljeđe".

"U sportu je poznata izreka 'dobar si onoliko koliko ti je dobar zadnji rezultat'. Hrvatska je na prošlom Svjetskom prvenstvu ostvarila svoj najlošiji rezultat u svojih 14 nastupa - 15. mjesto", stoji u uvodu članka objavljenog na stranici Međunarodne rukometna federacije.

Podsjećajući na najbolje rezultate Hrvatske na svjetskim prvenstvima, IHF napominje da je SP u Egiptu 2021. bio "katastrofa za visoke standardne hrvatskog rukometa".

Također napominju da su Kauboji na lanjskom Europskom prvenstvu završili na osmom mjestu, što je bio najlošiji rezultat u proteklih 20 godina.

"Sama kvaliteta koju izbornik Hrvoje Horvat ima na raspolaganju je nevjerojatna, s poznatim imenima poput kapetana Domagoja Duvnjaka, Luke Cindrića i Igora Karačića, zajedno s brojnim nacionalnim i međunarodnim klupskim naslovima i nagradama. Ali ključno je, kao i uvijek, oblikovati ih u pobjednički tim, da ne budu samo skup pojedinaca", zaključuje IHF.

Doduše, nisu se baš dotaknuli ogromnih problema s ozljedama koje Kauboji imaju, ali u svakom slučaju lijepo je znati da je Hrvatska tu i da čelništvo svjetskog rukometa ima takvo mišljenje o našoj reprezentaciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider