Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
izvlači maksimum iz minimuma

Stipe Žunić - Još jedan Hrvat koji lakoćom baca "predmete" u dalj

Stipe Žunić vrhunski je hrvatski atletičar koji iz minimalnih uvjeta izvlači maksimalne rezultate

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olimpijac Stipe Žunić prvi je Hrvat koji je kuglu bacio dalje od 21-og metra. Pojavila se priča da Žunić sa svojih 26 godina razmišlja o prekidu karijere, no zadarski gorostas uz gitaru kaže - nema odustajanja.

Stipe Žunić već se dugo šulja blizu svjetskog vrha u bacanju kugle. Peto mjesto najbolji je rezultat hrvatskih atletičara na europskom prvenstvu.

"Ovo mi nije prvi put da sam bio blizu velike medalje. Prvi put je bilo u Zurichu kada sam bio 4., međutim ovaj puta je rezultat bio fantastičan kao i natjecanje. Mogu biti ponosan na sebe, jer sam bio dobar kada se to najviše tražilo", rekao je Žunić u razgovoru s novinarom Nove TV Vladom Bobanom.

Svestrani Žunić bio je kadetski prvak Hrvatske u boksu i svjetski juniorski prvak u kickboksingu, ali onda je dohvatio kuglu u ruke...

"Na školskom natjecanju u bacanju kugle sam prebacio sve svoje vršnjake za nekoliko metara i na nagovor svog profesora upoznao svog prvog trenera Predraga. Tu sam počeo osvajati prve medalje već nakon nekoliko mjeseci na državnom", prisjetio se svojih početaka Stipe.

Situacija u hrvatskoj atletici je naravno sve samo ne dobra.

"Mučimo se, trudimo se. I ja i Sara Kolak i Sandra Perković. Svima nam je teško, ali mislim da izvlačimo maksimum iz minimuma i zasada nam to ide jako dobro", rekao je uz osmijeh hrvatski atletičar.

On je studirao u Americi koja ima vrhunske uvjete. Maleni koračić prema naprijed događa se u njegovom gradu.

"U Zadru čak možemo vidjeti radi se atletski stadion nakon toliko godina. Po prvi puta. U Zadru kad sam krenuo s atletikom nije bilo stadiona. Uvijek improviziramo".

Grdosija od 193 centimetra i 120 kilograma je zapravo nježan cvjetić. I ako zašteka u atletici, novac je u notama.

"Glazba je veliki dio mene. Sviram gitaru od malena. Krenuo sam još kao klinac s lekcijama klavira i usne harmonike. Jedno s drugim ide dobro", kaže Stipe te zaključuje.

"Ne mislim ozbiljno, ali jednoga dana nikad ne znaš gdje će te život odvesti".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider