Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Malo je frustriran, ha?

Balić mu je tek četvrti: Legendarni Nijemac odabrao najbolje rukometaše svih vremena

Stefan Kretzschmar je bio karizmatično njemačko lijevo krilo, koje je od Balićeve Hrvatske izgubilo dva velika finala: na Svjetskom prvenstvu 2003. i Olimpijskim igrama 2004.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jeku Europskog rukometnog prvenstva potegnula se, po tko zna koji put, rasprava o tome tko je najbolji rukometaš svih vremena.

Točnije rečeno, dogodilo se to na Facebooku na profilu Stefana Kretzschmara, legendarnog lijevog krila, koji je dugi niz godina nastupao za reprezentaciju Njemačke.

Kretzschmar je ovako rangirao pet najboljih: na prvom mjestu mu je Nikola Karabatić, na drugom Veselin Vujović, na trećem Magnus Wislander, a tek na četvrtom naš Ivano Balić. Petu poziciju okupirao je Olafur Stefansson.

gol expired Neobična družina prijeti Kaubojima na kraju Eura: Specifičnost u cijelom rukometnom svijetu divider

Nije dao nikakva podrobnija objašnjenja, ali možemo pretpostaviti zbog čega je Balića svrstao tek na četvrto mjesto. Naime, Kretzschmarova Njemačka je od Hrvatske predvođene Ivanom Balićem izgubila dva velika finala, ono na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. i Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine.

U oba ta mega-obračuna Kretzschmar je izašao kao gubitnik, a budući da je zbog operacije morao propustiti Europsko prvenstvo 2004. u Sloveniji, na kojem je Njemačka postala prvak Europe, ispostavilo se da je reprezentativnu karijeru okončao bez ijednog zlata, što ga zasigurno frustrira. Najbliže je bio protiv Balićeve Hrvatske...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider