Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svi se čude istoj stvari

Srpski kapetan komentirao ''šaku u glavu'' našeg Fatovića: ''Snimka ne laže''

Hrvatska nije uspjela preko Srbije izboriti finale Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetski vaterpolski prvak, reprezentacija Hrvatske, nije uspio doći do drugog uzastopnog finala. Bolja od Hrvatske bila je reprezentacija Srbije, koja brani naslov prvaka u Barceloni u finalu protiv domaćina Španjolske.

Polufinale između dvaju velikih rivala, Hrvatske i Srbije, bilo je prepuno grubosti u bazenu. Nažalost, tu je bitku izgubila naša reprezentacija, prvenstveno zbog lošeg iskorištavanja igrača više. Taktika Srbije isplatila se, puno prekršaja i puno isključenja koje su uspjeli obraniti u igri s igračem manje.

Hrvatski izbornik Ivica Tucak za poraz je okrivio suce, koje je nazvao ''poluidiotima''. Srpski trener Dejan Savić istaknuo je kako je utakmica bila "ekstremno iscrpljujuća".

"Istinska bitka. Čudna u smislu da su obje momčadi neobjašnjivo popustile u ritmu u zadnjoj četvrtini. Smatram da je njihova igra s igračem više i naša s igračem manje, odnosno naša obrana, presudila utakmicu. Sada moramo misliti na to kako se najbolje rekuperirati za subotnje finale", rekao je Savić.

Kapetan vaterpolske reprezentacije Srbije Filip Filipović rekao je da nije očekivao tako grubu igru u polufinalu Europskog prvenstva u Barceloni. Međutim, Srbi su prednjačili u gruboj igri.

"Želim čestitati svojoj ekipi na pobjedi. Bila je to očekivano iscrpljujuća utakmica. Sve što smo govorili uoči utakmice dogodilo se, nije bilo iznenađenja. Jedina stvar koju nismo očekivali bila je tako gruba igra, no važno je da nitko nije ozlijeđen", izjavio je Filipović.

Njega je u jednom trenutku Loren Fatović udario, čini se, u glavu. Bio je to nesportski potez hrvatskog vaterpolista, koji u jednom trenutku nije više mogao trpjeti klasična provociranja ispod vode, pa je nepotrebno izgubio kontrolu.

''Što se tiče onog udarca. Ako ja lažem, snimka ne laže'', kratko je komentirao Filipović.

Čestitke finalistima nakon utakmice je uputio Luka Lončar.

''Prvo bih čestitao Srbima, jednostavno su bili bolji. Čestitam i svojim suigračima jer smo dali sve od sebe, ali nismo imali koncentraciju i mirnoću u situaciji kada smo bili u zaostatku. Mislim da je to ključ, a što se tiče suđenja, nitko nije znao što se događa. Da se razumijemo, to ne umanjuje pobjedu Srbije. Svaka im čast, bili su bolji.''

"Srbija je zasluženo pobijedila, a mi smo loše ušli u utakmicu i nismo se uspjeli vratiti. Nismo izgledali dobro, imali smo puno prilika s igračem više i puno smo promašili, a Srbi su barem nešto od svojih napada s brojčanom prednošću iskoristili. Suci su puštali dosta grubu igru, što je odgovaralo Srbima, a mi se sada moramo okrenuti utakmici u subotu i pokušati osvojiti broncu", kazao je kapetan Barakuda Andro Bušlje.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider