Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
DRAMA PROTIV ŠPANJOLSKE

Srbima zatvorena vrata Hrvatske: Pogledajte napad u kojem su ostali bez Svjetskog prvenstva

Reprezentacija Španjolske u pravoj je drami izborila Svjetsko rukometno prvenstvo.

Srbija - Španjolska (Foto: Profimedia)

Žestok je bio dan u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u rukometu, koje će se iduće godine održati u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Najnapetije je svakako bilo u Novom Sadu, gdje je Srbija lovila četiri pogotka zaostatka iz prvog susreta protiv Španjolske. I bili su tome blizu, posebno jer su nakon tri četvrtine susreta vodili 21:15. No u ludoj završnici ostali su bez prolaza.

Španjolci su do kraja polako smanjivali prednost domaćina, odnosno u pet minuta napravili su seriju 0:4 te došli na 21:19.

Srbija imala napad za put na SP

Ipak, Srbija se s dva pogotka ponovno vratila, no uzvratili su i gosti, pa se u posljednje četiri minute ušlo s 23:21. Kojadinović je onda pogodio za novo vodstvo, smanjio je Alex Dujšebaev, a minutu i pol prije kraja novih +3 donio je Ilić.

Pola minute prije kraja Milosavljev je obranio udarac Španjolaca i dao veliku priliku svojoj momčadi. No njihov posljednji napad, koji možete vidjeti ispod odlomka, nije rezultirao pogotkom.

Naši susjedi nadaju se wild cardu

Španjolci su tako krenuli u slavlje, dok su Srbi napravili korak unazad u odnosu na ono što su u rukometu posljednjih godina radili. Unatoč tome, zbog nezadovoljstva rezultatima izbornik Gerona dobio je otkaz.

Preostaje im još nada kako će im pripasti posljednja dostupna pozivnica IHF-a.

Postojale su dvije, a jedna je već uručena Sjedinjenim Američkim Država. Srbija se može nadati drugoj, a konkurencija su im momčadi Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Švicarske, koja je eliminirala Sloveniju tek nakon sedmeraca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider