Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NIJE USPIO

Srbi su smijenili izbornika koji ih je trebao odvesti na svjetski rukometni vrh

Sjajni španjolski stručnjak Toni Gerona platio je danak debakla na rukometnom Euru.

Toni Gerona (Foto: Afp)

Tri i pol godine sjedio je Toni Gerona na klupi rukometne reprezentacije Srbije, gdje je doveden s ciljem da naše susjede priključi svjetskom rukometnom vrhu, onim reprezentacijama koje prije svakog natjecanja konkuriraju za medalju.

No, nakon tri neuspjeha, gdje posebno boli ovaj na aktualnom Europskom prvenstvu, 50-godišnji Španjolac razriješen je svoje dužnosti. 

Posljednje mjesto i izostanak s Olimpijskih igara

Presudio mu je tek jedan bod u skupini s Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom, uz dva neizvjesna poraza, a to je rezultiralo posljednjim mjestom i ranom eliminacijom na natjecanju koje su srpska javnost i mediji prepoznali kao ono gdje će se napraviti iskorak.

Iako svi u Srbiji govore o tome kako je Gerona napravio dobar posao te kako je polakao podizao srpski rukomet te posložio neke stvari koje su odavno bile u rasulu, ovakav rezultat nije uspio preživjeti kao izbornik reprezentacije.

Prvo Geronino natjecanje bilo je Europsko prvenstvo 2022. godine, gdje je Srbija eliminirana u prvoj fazi, nakon poraza od Francuske i Hrvatske te pobjede protiv Ukrajine. 

Novi izbornik mora nastaviti gdje je Gerona stao

Prošle godine na Svjetskom prvenstvu savladali su Katar, Alžir, Argentinu i Nizozemsku te doživjeli poraze od Njemačke i Norveške, na kraju završivši na 11. mjestu na svijetu.

Ono što kod ovog rezultata posebno boli je činjenica da su već ostali i bez Olimpijskih igara, odnosno bez šanse naći se na nekom od kvalifikacijskih turnira koji će se igrati na proljeće.

Gerona jednostavno nije opravdao očekivanja i Srbija će tražiti novog izbornika, nekoga tko bi nastavio rad tamo gdje je Španjolac napravio dobre stvari, ali i podigao momčad tamo gdje je najvažnije, na terenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider